Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Italiaanse media: "Fenomeen Verstappen kleurt Ferrari donkerder rood"

De Italiaanse media zagen een spectaculaire Formule 1 Grand Prix van Miami, ook al kreeg deze niet de gedroomde uitkomst. Lof is er andermaal voor Verstappen, die ze typeren als een roofvis, die alles wat hij op zijn pad treft opslokt.

Ferrari begon de Grand Prix van Miami met een één-twee op de eerste startrij. Echter, na de eerste bochten lag Max Verstappen al tweede, om uiteindelijk ook leider Charles Leclerc binnen te hengelen. De Italiaanse media trekken massaal dezelfde conclusie. De combinatie Verstappen/Red Bull ligt een streepje voor op de combinatie Leclerc/Ferrari.

"Een half feest voor Ferrari, terwijl het plezier voor Verstappen is", zo kopt La Gazzetta dello Sport. "Verstappen was wederom sterk in de aanval, en groots in de verdediging." Maar ook Leclerc kon rekenen op lof.

'Een gevecht tussen fenomenen' zag men: "Lange tijd kwam de race niet tot leven, totdat de safety car naar buiten kwam en er een prachtig gevecht ontstond. Maar in dat duel werd duidelijk dat Red Bull en Verstappen net over wat meer beschikken dan Leclerc en Ferrari. Daardoor kleurt Ferrari wat donkerder rood."

Verstappen als een ware roofvis

Volgens de Corriere dello Sport domineert Verstappen 'de roden': "De concurrentie (Red Bull, red.) bezorgt Ferrari angst. Verstappen reed subliem en bovendien zonder de problemen die hem op vrijdag troffen. Verstappen is dan als een vis, een meerval, die alles opslokt waar hij op jaagt. Dat merkte eerst Carlos Sainz en later ook Leclerc."

De krant constateert dat Ferrari in de komende races heel hard effectieve updates nodig heeft, hoezeer Leclerc ook roept dat hij graag het gevecht met Verstappen aan wil gaan. Overigens zal hij ook zelf een extra duit in het zakje moeten doen, want als La Gazzetta dello Sport punten uitdeelt, komt men uit bij een 9 voor Leclerc, maar een ronde 10 voor Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen niet te stoppen zonder Ferrari-upgrades

Wie stopt Max Verstappen? De Red Bull-coureur rekende wederom af met Charles Leclerc en was in de race de snelste man. De zege in Miami was een tik op de neus voor Ferrari, maar kan het team counteren met een upgrade?

En wat is er allemaal aan de hand bij Lewis Hamilton en Mercedes? Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull