Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media: "Fenomeen Verstappen kleurt Ferrari donkerder rood"

De Italiaanse media zagen een spectaculaire Formule 1 Grand Prix van Miami, ook al kreeg deze niet de gedroomde uitkomst. Lof is er andermaal voor Verstappen, die ze typeren als een roofvis, die alles wat hij op zijn pad treft opslokt.

Ferrari begon de Grand Prix van Miami met een één-twee op de eerste startrij. Echter, na de eerste bochten lag Max Verstappen al tweede, om uiteindelijk ook leider Charles Leclerc binnen te hengelen. De Italiaanse media trekken massaal dezelfde conclusie. De combinatie Verstappen/Red Bull ligt een streepje voor op de combinatie Leclerc/Ferrari. "Een half feest voor Ferrari, terwijl het plezier voor Verstappen is", zo kopt La Gazzetta dello Sport . "Verstappen was wederom sterk in de aanval, en groots in de verdediging." Maar ook Leclerc kon rekenen op lof. 'Een gevecht tussen fenomenen' zag men: "Lange tijd kwam de race niet tot leven, totdat de safety car naar buiten kwam en er een prachtig gevecht ontstond. Maar in dat duel werd duidelijk dat Red Bull en Verstappen net over wat meer beschikken dan Leclerc en Ferrari. Daardoor kleurt Ferrari wat donkerder rood."

Verstappen als een ware roofvis

Volgens de Corriere dello Sport domineert Verstappen 'de roden': "De concurrentie (Red Bull, red.) bezorgt Ferrari angst. Verstappen reed subliem en bovendien zonder de problemen die hem op vrijdag troffen. Verstappen is dan als een vis, een meerval, die alles opslokt waar hij op jaagt. Dat merkte eerst Carlos Sainz en later ook Leclerc." De krant constateert dat Ferrari in de komende races heel hard effectieve updates nodig heeft, hoezeer Leclerc ook roept dat hij graag het gevecht met Verstappen aan wil gaan. Overigens zal hij ook zelf een extra duit in het zakje moeten doen, want als La Gazzetta dello Sport punten uitdeelt, komt men uit bij een 9 voor Leclerc, maar een ronde 10 voor Verstappen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'