Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Italiaanse media laten geen spaan heel van 'desastreus' Ferrari: "De titel is voor Verstappen"

Ferrari begon de Hongaarse Grand Prix op plek twee en drie, maar aan het einde van de rit moesten Carlos Sainz en Charles Leclerc het doen met P4 en P6. De Italiaanse media zijn niet mals voor 'hun' Ferrari na de volgens hen desastreuze race.

Verstappen Leclerc Hungary 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images
Het ging van kwaad tot erger voor Ferrari tijdens de Hongaarse Grand Prix. Het begon nog zo goed, met Charles Leclerc die halverwege de race aan de leiding ging en een zeer goede pace had. Daarna gaven de Italianen het door middel van een waardeloze strategie echter helemaal weg.

De Italiaanse media zijn logischerwijs snoeihard voor de Scuderia. "Desastreus rood", zo kopt de grootste sportkrant Gazzetta dello Sport op maandagochtend. "Opnieuw een eigen goal van Ferrari. Een floppende strategie en Leclerc kan de titel vaarwel zeggen. Ferrari leek op weg naar de overwinning, maar toen werd de fout aan de pitmuur gemaakt."

"Het was een meesterwerk van Verstappen. De race in Boedapest kan voor Ferrari worden toegevoegd aan de lijst van verschrikkingen. Daarnaast verergerde Verstappen het plaatje met zijn overwinning, een overwinning die ervoor zorgt dat zelfs de meest optimistische Ferrari-fan alleen nog kan dromen van een terugkeer van Ferrari in de titelstrijd."

Verandering nodig

Een andere publicatie, de Corriere della Sera, oordeelt eveneens zeer hard en roept teambaas Mattia Binotto op om in te grijpen en een strateeg uit zijn functie te ontheffen. "Binotto moet nu de pitmuur gaan veranderen. Het is normaal dat een baas zijn werknemers verdedigt en de klappen opvangt, maar het lijkt een zekerheid te zijn dat iets of iemand op de afdeling strategie niet functioneert."

"Een rol als teambaas is gecompliceerd en nog meer als je de teambaas van Ferrari bent, want als de Scuderia verliest, dan verliest het als collectief. Zeker als Ferrari verliest terwijl het had kunnen winnen, wordt het lastig. Binotto is een goed persoon die vaak de schuld op zich durft te nemen en altijd uitleg geeft tegenover de media. Dat is goed, maar de mentaliteit binnen het team mag veranderd worden, want momenteel resulteert het vaak in een eigen doelpunt."

"Er mag meer risico worden genomen. Om te groeien en om meer te winnen en dat met een team dat vaak details uit het oog verliest zodra het begint te lachen en zo over zichzelf struikelt", aldus de filosofische woorden van de Italiaanse krant.

Desastreus

Tot slot laat ook de Corrierre dello Sport geen spaan heel van Ferrari. "Een schaamte van keuzes. Waar moet je beginnen met de fouten van Ferrari in Hongarije? Misschien met het feit dat Leclerc hoopte om de laatste tien races van het seizoen te winnen? Het was juist Verstappen die won, met special effects, nadat hij pas als tiende van start ging."

"Of beginnen we met het feit dat Ferrari pas de derde kracht was in het veld, na Red Bull en Mercedes? De Silver Arrows staan nog maar dertig punten achter Ferrari in de strijd om het constructeurskampioenschap. Ze zouden Ferrari zomaar kunnen passeren tijdens de volgende Grands Prix!"

"Of...", zo gaan ze verder. "Moeten we het toch maar hebben over de verkeerde bandenkeuze voor Leclerc, door hem op de harde banden te laten rijden? Niemand begrijpt de flop van het team op zondag. De titel mag opgegeven worden en men mag nu alleen nog kijken naar het winnen van GPs of misschien zelfs al naar volgend jaar."

De conclusie is dan ook even helder als stellig: Verstappen kan alvast plaats maken in zijn prijzenkast voor de tweede wereldtitel. "Max was op zondag de beste, met zijn grootse talent en motivatie, de mix waarover ook Red Bull beschikt. Van de tiende naar de eerste plek op een circuit waar inhalen nagenoeg onmogelijk is. En dat zelfs met een 360 graden spin. De tweede titel is veilig..."

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

36 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1