Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media loven 'fenomeen' Verstappen en zien 'chaos' bij Ferrari

Zelfs toen het leek alsof Red Bull Racing haar meerdere moest erkennen in McLaren, slaagde Max Verstappen er toch in om de overwinning in Spanje binnen te slepen. De Italiaanse media waren logischerwijs razend enthousiast over het Nederlandse 'fenomeen.. Al is er ook bezorgdheid over de situatie bij Ferrari.

Verstappen win Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen slaagde er op knappe wijze in om de zege te pakken tijdens de Grand Prix van Spanje. Met de in een rap tempo naderende Lando Norris achter zich was het beslist geen makkelijke overwinning voor de Nederlander. De Italiaanse media reageerden daardoor des te enthousiaster op zijn prestatie. Er was echter minder lof voor Ferrari, waar de coureurs elkaar nog net niet in de haren vlogen nadat ze het té spannend hadden gemaakt op de baan.

"Verstappen is nog altijd het richtpunt", zo opent Gazzetta dello Sport. "Maar er was ook chaos bij Ferrari met de strijd tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz. De spanningen zijn daar duidelijk te voelen en er zal ongetwijfeld geen sprake zijn van vriendschap tussen de twee zodra het vizier naar beneden gaat. Het was wederom een race om snel te vergeten voor de Scuderia, want ze eindigden niet alleen achter Max Verstappen en Lando Norris, maar ook achter de beide Mercedes-coureurs. Er moet duidelijk even gesproken worden met Sainz en Leclerc, want het is nog maar een kwestie van afwachten om te zien wat er gebeurt als het om een betere positie gaat." 

"McLaren is op dit moment het enige team dat Red Bull kan verslaan, maar de klasse van Verstappen zorgde ervoor dat hij als winnaar eindigde. Hij maakte het verschil met een Red Bull die eigenlijk niet optimaal was. Hij won toen Red Bull het fantastisch deed, maar zelfs nu hij niet langer de snelste bolide heeft, wint hij nog steeds. En hij verdient het allemaal, want wat kan hij toch fantastisch goed met die banden overweg. Hij is nog altijd een robot die voor de zoveelste keer een race wint."

Bij Corriere dello Sport merkte men vooral de dreiging van McLaren op, waar Verstappen uiteindelijk aan ontsnapte. "Zelfs nu Red Bull niet meer de beste wagen heeft, was Verstappen nog altijd degene die de race won. Hij pakte Norris direct bij de start en wist daarna George Russell, die bij de start de leiding al in handen nam, op magische wijze in te halen. Verstappen wist dat er direct iets moest gebeuren en zijn inhaalactie bij de start betaalde zich anderhalf uur later uit met een overwinning. Verstappen was dan ook weer de coureur van de dag, want zelfs nu McLaren minimaal gelijk is aan Red Bull weet hij nog steeds te winnen. Hij blijft een fenomeen. Zoals in Imola en Canada ook al het geval was, Red Bull heeft alles aan hem te danken. Teambaas Christian Horner weet dat, maar Toto Wolff (Mercedes-teambaas, red.) ook..."

Corriere della Sera licht vooral het grote contrast uit tussen de situaties bij Red Bull en Ferrari. "Het gevecht tussen Sainz en Leclerc lijkt een strijd zonder einde te zijn! De Ferrari was echter ook veel te langzaam in Barcelona, want de upgrades hebben helemaal niets gebracht in Spanje. Vooraan was het uiteindelijk gewoon weer de meester die won: Verstappen. Ook McLaren en Norris moeten naar zichzelf kijken, want ze hebben hier een overwinning laten liggen. Daardoor krijgen zij ook een onvoldoende, ondanks de pole van Norris. Verstappen wist uiteindelijk te winnen en zorgde voor feest bij Red Bull, terwijl Ferrari alleen maar problemen heeft."

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"