Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Italiaanse media treuren om Red Bull: "Magische Leclerc niet opgewassen tegen Newey"

Het was Red Bull dat opnieuw de boventoon voerde tijdens het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan, tot verdriet van de Italianen. Zij zagen Charles Leclerc namelijk schitteren.

Leclerc Verstappen Perez Baku sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Tot twee maal toe pakte Charles Leclerc de poleposition tijdens het Grand Prix-weekend in Bakoe. Voor de sprint- en voor de hoofdrace. Het was het derde jaar op rij dat de Monegask op de poleposition stond in Bakoe, maar voor het derde jaar op rij was het een Red Bull-coureur die er met de overwinning vandoor ging. Dit keer was het niet Max Verstappen, maar Sergio Perez.

Dat tot teleurstelling van de grootste sportkrant van Italië, de Gazzetta dello Sport. "Ze zijn te sterk. Wederom een dubbel voor Red Bull. Perez liet zien dat hij een stratencircuitspecialist is en verkleint het gat met Verstappen tot 6 punten. De Nederlander betaalde de prijs voor een pitstop op het verkeerde moment. Zelfs een Leclerc van de buitencategorie is niet genoeg om de Red Bull-coureurs te verslaan", zucht men.

"Verstappen en Perez domineren F1 als Senna en Prost en Hamilton en Rosberg. Het was een perfect weekend voor Perez, net als in Djedda, maar toch is het lastig om voor te stellen dat de leiderspositie van Verstappen bij Red Bull ter discussie staat. Perez levert dit jaar echter wel en probeert iets aan de hiërarchie te doen, recht voor de neus van Christian Horner en Helmut Marko."

"De Red Bulls zorgen ervoor dat Leclerc een toeschouwer was. Na afloop leek hij dan ook niet op een coureur die blij was met zijn eerste podiumplaats van het jaar. Het gaat beter bij Ferrari, maar men staat nog altijd voor een grote opgave. De komende races moeten er belangrijke updates komen als men in galop wil komen", zo schrijft de roze sportkrant.

Men ziet dat de visie van Adrian Newey op dit moment de doorslag geeft en Leclerc niets anders kan doen dan toekijken. "De menselijke factor is niet genoeg als je tegen Newey vecht, zo zegt Alonso en kan ook Leclerc zeggen. Hij bracht magie in de kwalificatie en vocht hard in de race. Als de Ferrari-bolide hem nou eens een beetje zou helpen...."

"Perez voelt zich op zijn gemak tussen de muren en is gegroeid na het verslaan van Verstappen. Als hij erin slaagt om dit te herhalen, dan kan hij echt een titelkandidaat worden. Verstappen leek afgelopen weekend op zijn beurt wat minder efficiënt dan normaal", zo sluit de Gazzetta af.

10 voor Perez

Andere Italiaanse media zagen vooral hoe Checo schitterde in de straten van Bakoe. "Een 10 voor Perez", zo kopt de Corriere della Sera. "Het cijfer dat normaal naar Verstappen gaat. Misschien kan het toch nog een titelstrijd worden."

"De Mexicaan was zowel op zaterdag als zondag sterk en liet zien hoe goed hij is op stratencircuits. Nog meer leek het erop dat hij liet zien dat hij niet meer de rol naast die van de kapitein wil spelen. Dat hebben ze bij Red Bull wellicht ook begrepen", aldus de Corrierre, dat duimt voor Ferrari-updates.

"De komende updates kunnen Ferrari wellicht iets brengen, zodat ze een ander verhaal kunnen schrijven in een gecompliceerd Formule 1-kampioenschap waarin ze minder goed presteren dan verwacht", zo sluit men af.

De Corriere dello Sport looft Perez op haar beurt ook. "Checo was groots! Hij profiteerde van een pitstop op het verkeerde moment voor de Nederlander. Zo doe je dat. Verstappen blijft nog altijd de leider, maar nog slechts met 6 punten voorsprong. De tussenstand is nu 2-2 tegen zijn fenomenale teamgenoot. Bravissimo!", zo is men kort maar krachtig.

Ook interessant:

Getergde Verstappen zal direct hard terug slaan

In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de strijd tussen Verstappen en Perez in Baku. Werd Max op waarde geklopt? Maar er is nog veel meer te bespreken, zoals hieronder te beluisteren is.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Officieel: Newey vertrekt bij Red Bull Racing