Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media verliezen 'echte' Leclerc, roemen Verstappen: "Kannibaal vernederde Perez"

Zoals zo vaak verdelen de Italiaanse media de aandacht tussen twee hoofdthema's: Ferrari en Max Verstappen. Voor de één is er lof en voor de ander ook, alleen Leclerc... Die blijft nu toch wel achter.

"Ferrari wordt steeds beter, maar daar is men de échte Charles Leclerc verloren. Wat we zagen, was een mysterie, want Carlos Sainz presteerde wel met de bolide en dus is het enkel Leclerc zelf die met de oplossing kan komen", zo schrijft de Corriere della Sera . De krant ziet vandaag wel een kans voor Leclerc om zich te herpakken, want naar verluidt blijft het droog. Echter, de krant is realistisch: "Ferrari moet inzetten op een dubbel podium, want de strijd met Max Verstappen kunnen ze niet aangaan." Max Verstappen, of zoals La Gazzette dello Sport hem tegenwoordig liefkozend blijft noemen: 'de kannibaal', oogst lof. Ook nu zag de krant hoe hij zijn concurrenten (lees: Sergio Perez) opvrat: "Perez viel de koning aan, maar die vernederde hem. Hij won met autoriteit en sinds Miami pakt hij alles wat hij pakken kan. Iedereen had het lastig in Oostenrijk. Iedereen, behalve Max."

Ook de Corriere dello Sport zocht naar wat de eerstgenoemde krant omschreef als de echte Leclerc: "Hij was onherkenbaar in de sprintrace, maar start vandaag wel naast Verstappen. We zullen zien of Ferrari nog steeds de gedaante van zowel Jekyll als Hyde aan kan nemen." "Vandaag moet Ferrari laten zien waar ze werkelijk staan, al moeten we daarbij wel even buiten Verstappen rekenen. Het fenomeen was wederom veel sneller dan de rest."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"