Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Vietnam 2020

Italiaanse Formule 1-teams komen niet langer zomaar Vietnam in

Ferrari, Alfa Romeo, AlphaTauri en Pirelli krijgen te maken met extra hindernissen die moeten worden genomen in de aanloop naar de Grand Prix van Vietnam. Er geldt namelijk plots een visumplicht voor Italianen.

Dat meldt de Vietnamese krant VnExpress. Italianen kunnen met ingang van dinsdag 3 maart niet langer zonder visum naar het Aziatische land reizen.

Dat betekent dat de Italiaanse Formule 1-teams en bandenleverancier Pirelli nu voor al hun Italiaanse medewerkers een visum moeten aanvragen, als ze dat niet hadden gedaan, voor de race in Hanoi die zondag 5 april wordt gehouden. Dat leidt mogelijk tot een flinke papieren rompslomp en de vraag rijst of alle medewerkers tijdig toegang zullen krijgen tot het land dat in 2020 voor het eerst op de Grand Prix-kalender prijkt.

De Vietnamese regering heeft tot de beperkende maatregel besloten naar aanleiding van de corona-uitbraak in Noord-Italië. Honderden Italianen zijn besmet geraakt met het virus. In 2015 besloot Vietnam de visumplicht voor Italianen eenzijdig op te schorten in het geval van een maximale reisduur van 15 dagen, maar nu is die plicht dus voorlopig weer terug ingevoerd.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez