Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Johansson kraakt 'gevaarlijke' keuze Formule 1: "Daar kan ik met mijn verstand niet bij"

Voormalig Formule 1-coureur Stefan Johansson heeft met verbazing naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië van 2021 gekeken. Hij kan er met zijn verstand niet bij dat de Formule 1 op dat specifieke circuit neerstreek.

Voormalig Formule 1-coureur Stefan Johansson gaf op zijn eigen website aan dat hij het vervangen van wedstrijdleider Michael Masi na de gebeurtenissen in Abu Dhabi een goede zet vond ( zijn motivatie lees je hier ). Hij hoopt echter ook dat de nieuwe wedstrijdleiders, Niels Wittich en Eduaro Freitas, invloed uit kunnen oefenen op hoe de Formule 1-kalender eruit komt te zien. "Misschien kunnen ze ervoor zorgen dat we op andere circuits komen te rijden", zo zet hij zijn hoop op papier. Kijkend naar vorig seizoen namelijk kon hij niet begrijpen dat men in de staart van het seizoen afreisde naar Saoedi-Arabië, niet naar dat stratencircuit althans.

Johansson staat versteld

"Ik kan er nog steeds met mijn verstand niet bij hoe dat circuit ooit groen licht heeft gekregen. Het is één van de snelste circuits op de kalender, terwijl het in feite niet meer is dan een stratencircuit met talloze blinde bochten. Dat was onbegrijpelijk, zeker als je nagaat dat men met een blanco vel papier begon."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi