Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Johansson kraakt 'gevaarlijke' keuze Formule 1: "Daar kan ik met mijn verstand niet bij"

Voormalig Formule 1-coureur Stefan Johansson heeft met verbazing naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië van 2021 gekeken. Hij kan er met zijn verstand niet bij dat de Formule 1 op dat specifieke circuit neerstreek.

Verstappen Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Voormalig Formule 1-coureur Stefan Johansson gaf op zijn eigen website aan dat hij het vervangen van wedstrijdleider Michael Masi na de gebeurtenissen in Abu Dhabi een goede zet vond (zijn motivatie lees je hier). Hij hoopt echter ook dat de nieuwe wedstrijdleiders, Niels Wittich en Eduaro Freitas, invloed uit kunnen oefenen op hoe de Formule 1-kalender eruit komt te zien.

"Misschien kunnen ze ervoor zorgen dat we op andere circuits komen te rijden", zo zet hij zijn hoop op papier. Kijkend naar vorig seizoen namelijk kon hij niet begrijpen dat men in de staart van het seizoen afreisde naar Saoedi-Arabië, niet naar dat stratencircuit althans.

Johansson staat versteld

"Ik kan er nog steeds met mijn verstand niet bij hoe dat circuit ooit groen licht heeft gekregen. Het is één van de snelste circuits op de kalender, terwijl het in feite niet meer is dan een stratencircuit met talloze blinde bochten. Dat was onbegrijpelijk, zeker als je nagaat dat men met een blanco vel papier begon."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"