Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Jos Verstappen

Jos Verstappen blikt vol trots terug op het jaar van Max

Na een lang jaar is het 2019 seizoen in Abu Dhabi tot een einde gekomen. Jos Verstappen blikt terug op het seizoen van zijn zoon.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Twee polepositions, negen podiumfinishes, drie zeges en een derde plek in het kampioenschap. Dat zijn de statistieken van 2019 waar Max Verstappen tevreden op terug kan kijken. Het zijn geen verkeerde cijfers, zo weet ook vader Jos, die in gesprek met Ziggo Sport terugblikt op het seizoen van zoon Max.

Op de vraag welk rapportcijfer hij zijn zoon zou geven, is hij duidelijk: "Een tien, van mij krijgt hij altijd een tien als hij het goed doet. Als hij het niet goed doet, dan niet. Dit seizoen heeft hij gewoon de hoogst haalbare positie in het kampioenschap behaald", zo legt de oud-Formule 1-coureur zijn oordeel uit.

En zijn favoriete overwinning van zijn zoon in 2019? "Die in Oostenrijk. Die was heel belangrijk voor het team, heel belangrijk voor Honda, het was op het thuiscircuit van Red Bull en bovendien waren er meer dan 20.000 Nederlanders bij aanwezig, dus al met al was dat de mooiste overwinning van het seizoen."

Voorzichtig durft Verstappen senior uit te spreken dat er volgend jaar mogelijk meer inzit dan een derde plek in het kampioenschap: "In Abu Dhabi, dat normaal niet onze beste Grand Prix is, zaten we in de kwalificatie maar drieënhalf tiende van een seconde van Mercedes af. Als Max een goede tweede ronde had gereden in de kwalificatie, dan was dat verschil misschien zelfs maar twee tienden geweest."

"We komen dus steeds dichterbij. Het is altijd afwachten. Red Bull is in ieder geval heel enthousiast voor volgend jaar, maar dat zijn Mercedes en Ferrari ook. Het belangrijkste is dat we er vanaf de eerste wedstrijd van het seizoen staan. Onze kansen zijn natuurlijk groter omdat de reglementen hetzelfde blijven. Ik heb dus goede hoop, maar het is altijd afwachten. We zullen vanzelf zien hoe Red Bull er volgend seizoen voor staat", aldus de oud-Formule 1-coureur.

Luister nu naar de allernieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, waarin Formule 1-journalisten Ruud Dimmers en Jan van der Burgt samen met host Jeroen van Inkel terugblikken op de Grand Prix van Abu Dhabi.

0 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"