Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen debuteert in Wales op gravel: "Ik heb genoten"

Jos Verstappen is in Wales achtste geworden bij de Rallynuts Severn Valley Stages. Het was voor de Nederlander de eerste keer dat hij deelnam aan een rally op gravel.

Jos Verstappen rally Wales
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Rallynuts Severn Valley Stages is een race binnen het Britse Rally-kampioenschap. Jos Verstappen maakte hierbij meteen indruk door als achtste te finishen. Helemaal omdat de Nederlander nog nooit eerder deelnam aan een rally op gravel. Samen met copiloot Renaud Jamoul reed Verstappen in een Skoda Fabia RS Rally2-auto.

“We hebben eerder in het zuiden van Frankrijk op gravel of eigenlijk zand getest. Dat beviel ons zo goed dat we op zoek zijn gegaan naar een mooie plek voor een rally op gravel. Vandaar dat we de Rallynuts Severn Valley Stages gedaan hebben”, vertelt Jos aan Verstappen.com. “Ik heb genoten, maar het was tegelijkertijd echt moeilijk.”

“De eerste stages waren ontzettend mistig. Gelukkig waren de notes goed. Maar we moesten het opbouwen, omdat we hier nog niet eerder gereden hadden. Het was een compleet nieuwe uitdaging en totaal anders dan ik gewend ben tot nu toe. We gingen ervoor. Het was top", sluit Verstappen af. Osian Pryce and Rhodri Evans wisten uiteindelijk de Rallynuts Severn Valley Stages op hun naam te schrijven.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez