Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Jos Verstappen: "Ik kijk meer ontspannen naar Max zijn races"

Jos Verstappen kijkt anno 2019 meer ontspannen naar de optredens van zoon Max dan toen de jongeling net om de hoek kwam kijken. Volgens de tweevoudig podiumklant hangt er tegenwoordig wat minder vanaf.

Zelfs nu Max Verstappen zijn vijfde volledige seizoen in de Formule 1 ingaat, kijkt Jos Verstappen nog met kriebels in zijn buik naar de races van zijn zoon: "Ik vind het nog altijd spannend als Max een race rijdt, dat voel ik gewoon in mijn buik, iets wat ik niet had toen ik zelf nog Formule 1 reed", zo laat de voormalig Grand Prix-coureur weten in gesprek met Verstappen.nl.

"Overigens kan ik tegenwoordig wel met iets meer ontspanning naar Max kijken dan voorheen. Aan het begin van zijn carrière moest hij zich immers nog bewijzen om voor langere tijd actief te kunnen blijven in de Formule 1, dat maakte alles een stuk intenser dan vandaag de dag."

Max en Jos Verstappen vormen als vader en zoon een hechte twee-eenheid. De Red Bull-coureur kan sparren met zijn vader en doet dat ook veelvuldig, maar op het circuit beperkt de rol van vader Jos zich.

"Ik hoef niet op het circuit aanwezig te zijn om Max te vertellen wat hij moet doen. Dat weet hij tegenwoordig beter dan ik, maar ik zie natuurlijk wel bepaalde dingen. Daar praat ik dan vervolgens met hem over en dat is dan al meer dan genoeg."

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten