Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Jos Verstappen: "Max toont zich een geweldige racer"

Net als de hele wereld zag ook Jos Verstappen zijn zoon Max als een warm mes door de boter glijden op weg naar de tweede plaats in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Jos genoot volop, van zijn zoon én van het spectaculaire slot.

Jos Verstappen kan niet anders dan trots zijn. Net als Max Verstappen zelf had ook niet verwacht dat Max Verstappen naar een tweede plaats kon rijden, maar hij deed het: "Max weet heel goed hoe hij moet racen. Hij positioneert zich geweldig goed en rondt het dan af", zo laat Verstappen sr. in gesprek met Motorsport.com weten.

Overigens denkt vader Jos dat de uitmuntende RB14 hem daar ook deels toe in staat stelt: "Het lijkt wel of je met de RB14 makkelijker achter een voorganger kunt rijden dan met de auto's van de concurrentie."

De auto is in de basis weliswaar goed, maar niet snel genoeg om van meet af aan er goed bij te zitten. Daar zijn betere kwalificaties voor nodig, weet de voormalig Arrows- en Minardi-coureur: "Als hij in de kwalificatie over een iets sterkere auto kan beschikken, dan kan hij het de concurrentie héél moeilijk maken."

Jos Verstappen geeft desgevraagd aan dat hij niet weet of Max Verstappen de race in Austin op eigen kracht had kunnen winnen. Hij weet dat Red Bull op de rechte stukken wat tekort komt om een Ferrari 'zomaar' in te halen, maar een beetje geluk kan altijd een factor spelen:

"Je weet niet wat er kan gebeuren. Kimi kan zijn banden aan gort rijden of een foutje maken. Je houdt altijd hoop op de overwinning, maar dit is ook waanzinnig mooi. Om zo van achteren naar voren te rijden? We hadden niet gedacht dat het mogelijk was."

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg