Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Jos Verstappen: "Max was getergd om te winnen in GP Mexico"

Max Verstappen liet zondag opnieuw zien dat het GP-circuit van Mexico op zijn lijf geschreven is. Voor het tweede achtereenvolgende jaar won de Nederlander er op overtuigende wijze, voor het tweede achtereenvolgende jaar deed hij dat door bij de start toe te slaan en de leiding daarna niet meer uit handen te geven. Vader Jos Verstappen was onder de indruk van de prestatie van zijn zoon.

Na tijdens de kwalificatie de poleposition (op een haar na) te hebben gemist was de Red Bull-coureur behoorlijk pissig. Vader Jos moest er aan te pas komen om zijn zoon enigszins te kalmeren. “Max was behoorlijk gefrustreerd na de kwalificatie, vooral vanwege het niet goed functioneren van zijn motor. Dat heeft hem zeker twee tienden gekost”, aldus Verstappen senior bij Ziggo Sport.

Hoewel de vijfvoudig GP-winnaar zegt niet bezig te zijn met records was het verliezen van de pole wel een extra motivatie. Verstappen had de jongste polesitter in de Formule 1 kunnen worden, maar moest nu, net als vorig jaar, genoegen nemen met de tweede startplek.

"Natuurlijk is het mooi om de pole te scoren, maar uiteindelijk gaat het om het winnen van de race. Max was extra getergd om de race te winnen nadat hij de pole was misgelopen. Starten vanaf de tweede plek is absoluut niet verkeerd in Mexico. Ook nu pakte het weer goed uit."

Net als vorig jaar remde Verstappen als laatste voor het ingaan van de eerste bocht, waardoor Lewis Hamilton niet langszij kon komen. Volgens Verstappen senior had Hamilton overigens geen schijn van kans om te winnen op het Autódromo Hermanos Rodríguez. "Red Bull had de beste auto in Mexico en daarnaast had Max alles onder controle. Ook al had Lewis hem gepakt bij de start, dan nog had hij de race niet gewonnen."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"