Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen vreest Red Bull-toekomst: "Team dreigt uit elkaar te vallen"

Het aanstaande vertrek van Adrian Newey bij Red Bull heeft ongetwijfeld ook gevolgen voor Max Verstappen. Zijn vader Jos spreekt zich uit over de situatie bij de Oostenrijkse renstal.

Verstappen China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is al hele seizoen onrustig bij Red Bull Racing. Waar er eerst vermeende beschuldigingen waren aan het adres van teambaas Christian Horner, zou vervolgens adviseur Helmut Marko geschorst worden. De beschuldigingen aan het adres van de teambaas werden van tafel geveegd en ook van de schorsing van Marko bleek uiteindelijk niets terecht te komen, maar dat zorgde ervoor dat er veel onrust is binnen het team.

De afgelopen weken was het weer wat rustiger bij het team van Red Bull Racing, maar toen kwamen daar vorige week de geruchten dat topontwerper Adrian Newey de deur achter zich dicht zou trekken. Deze woensdag kwam naar buiten dat Newey daadwerkelijk vertrekt en dat baart Jos Verstappen zorgen. De auto's waarmee Max Verstappen wereldkampioen is geworden, zijn namelijk van de hand van de topontwerper. In totaal heeft de 65-jarige Brit zes constructeurstitels en zeven rijderstitels bij Red Bull Racing gewonnen.

Verstappen senior reageert tegenover de Telegraaf op het vertrek van Newey. "Het team dreigt uiteen te vallen. Daar was ik eerder dit jaar al bang voor. Voor de interne rust is het belangrijk dat de sleutelfiguren aan boord blijven. Dat is nu niet het geval. Newey vertrekt en eerder dit jaar leek het er ook op dat Helmut weggestuurd zou worden. Voor de toekomst is dat niet goed", zo stelt Verstappen.

En dat terwijl Max Verstappen altijd heeft gepredikt dat hij rust wil hebben binnen het team. "Het enige wat ik vanaf het begin heb gezegd, is dat je een stille en vredige omgeving wil hebben. Zolang ik blij ben bij het team, zie ik geen redenen om te vertrekken", zo zei Verstappen eerder al. Daar helpt dit alles zeker niet bij en dus lijkt de kans groter en groter te worden dat Verstappen richting Mercedes gaat.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez