Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jos Verstappen zag Red Bull-problemen bij Max al aankomen

Jos Verstappen had de problemen die Red Bull tijdens de Grand Prix van Oostenrijk met de bandenslijtage had al aan zien komen. De vader van Max Verstappen is blij dat er alsnog een P2-finish in zat.

Max Verstappen startte de Grand Prix van Oostenrijk vanaf pole, maar al snel werd duidelijk dat een overwinning er niet in zat. Terwijl de Red Bull-rijder in de problemen kwam door overmatig bandenslijtage, waren de coureurs van Ferrari razendsnel. Na een uitvalbeurt van Carlos Sainz werd Verstappen nog wel tweede, maar de overwinning ging naar Charles Leclerc. Vader Jos Verstappen keek niet raar op van het resultaat. "Natuurlijk, je wil winnen, maar gisteren had ik al het gevoel dat we misschien wat problemen zouden krijgen", zegt hij bij het Oostenrijkse ServusTV . "En dan is de tweede plaats niet zo slecht. In totaal hebben we maar vijf punten verloren gedurende het weekend, dat is dus gewoon oké." De sprintrace op zaterdag werd wel gewonnen door Verstappen, wat hem acht WK-punten opleverde. Door zijn P2-finish en de snelste ronde tijdens de race bleef de schade in het coureurskampioenschap beperkt. "Natuurlijk willen we winnen, maar soms gebeurt het en soms niet. Dan moet je tevreden zijn met de race, welke erg lastig was met de banden", aldus Verstappen senior.

Jos Verstappen: 'Ferrari was gewoon veel sneller'

Tegen het einde van de GP van Oostenrijk kon Verstappen iets inlopen op raceleider Leclerc, maar van een aanval kwam het niet. Het gat bleef groter dan twee seconden. "Vijf ronden meer, dan had hij hem waarschijnlijk nog kunnen pakken", analyseert Jos. "Ook omdat Leclerc waarschijnlijk wat problemen had met zijn gaspedaal, al waren ze vandaag gewoon veel sneller. Ik denk dat we alleen maar blij kunnen zijn met P2." Verstappen stond alsnog op het podium. Er viel dus wat te vieren voor Red Bull en natuurlijk voor de tienduizenden aanwezige Nederlandse fans. "Het is leuk om te zien natuurlijk. Als ze zich gedragen zoals ze dat nu doen, dan is het alleen maar mooi. Laten we hopen dat dat zo blijft." Bekijk hieronder de samenvatting van de GP van Oostenrijk.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'