Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Kinderziektes deren Red Bull niet tijdens tweede testdag Bahrein, Ferrari maakt indruk

De tweede testdag in Bahrein was een interessant tafereel. Red Bull liep hier en daar tegen kleine probleempjes aan, maar Sergio Perez kon toch veel kilometers afwerken. Ferrari pakte ondertussen door en liet zeer snelle tijden noteren.

Perez Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de eerste testdag werd er veel over de indrukwekkende snelheid van Max Verstappen en Red Bull gesproken. Zouden zij die lijn door kunnen trekken op dag twee? Initieel was het antwoord nee, want Sergio Perez kwam 's morgens na vijf rondes binnen met remproblemen. Het brandje werd vakkundig geblust, maar de RB20 bleef meer dan een halfuur in de pitstraat staan.

Ondertussen reden de andere teams gestaag hun rondjes op het Bahrain International Circuit. Charles Leclerc was de snelste op de C3-band (medium), al werd hij ook het grootste slachtoffer van een vervelend incident. De Monegask trok onbewust een putdeksel los voor bocht 11 en liep een rondje later vloerschade op. Een deja-vu voor Ferrari dus, want Carlos Sainz reed tijdens de Grand Prix van Las Vegas in 2023 ook keihard over een loszittend putdeksel heen.

Zoveel schade als in Las Vegas was er niet, maar Ferrari moest wel de vloer vervangen. De ochtendsessie werd door de reparaties niet meer hervat en de FIA besloot om de middagsessie met een uur te verlengen. Om 12:00 uur Nederlandse tijd zouden de lichten weer op groen springen, een uurtje eerder dan gepland.

Perez had tot dat moment maar twintig rondjes gereden en leek het kind van de rekening te worden. Max Verstappen zou de middagsessie voor zijn rekening nemen, maar Red Bull besloot het schema om te gooien. Perez mocht ook na de lunch in actie komen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

			© XPBimages
	© XPBimages

Sainz snel, zeer snel

De middagsessie begon redelijk rustig. De meeste teams werkten een aantal langere runs af, waarna Carlos Sainz namens Ferrari ineens op de zachte C4-band naar buiten reed. Zijn rondetijden waren indrukwekkend te noemen, want de Spanjaard was verreweg de snelste van het pak. Zegt het veel over de krachtsverhoudingen? Niet echt, maar met een rondetijd van 1:29:9 kan je thuiskomen.

Lando Norris was de volgende die er even voor ging zitten. De McLaren-coureur was op mediums lange tijd de nummer twee, al kwam hij wel meer dan een seconde tekort ten opzichte van Sainz. Perez legde ondertussen veel kilometers af, maar geheel probleemloos ging dat wederom niet. De Mexicaan had kortstondig een elektronisch probleem en hobbelde naar de pits. Veel pijn deden de kinderziektes echter niet. Perez was sneller dan Norris, eindigde als tweede en reed 129 ronden.

Dan blijft er nog één topteam over: Mercedes. Lewis Hamilton, die na dit seizoen naar Ferrari vertrekt, nam de hele testdag voor zijn rekening. Echt soepel ging dat 's ochtends niet, want de zevenvoudig wereldkampioen had veel last van onder- en overstuur. In de slotfase van de middagsessie toverde Hamilton wel de derde tijd uit de hoge hoed op de mediums. Mercedes had wat aanpassingen doorgevoerd en dat wierp zijn vruchten af. Norris werd dus naar de vierde plaats verwezen.

De tekst gaat onder de uitslag verder.

Uitslag Dag 2 - Wintertest Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Productiviteit

Tijdens de testdagen is het aantal ronden per team veel belangrijker. Red Bull, Ferrari en Mercedes doorbraken bijvoorbeeld allemaal de barrière van honderd ronden. Sowieso is de betrouwbaarheid bij veel teams in orde. Alleen Norris stond in de slotfase lange tijd binnen met een probleem, waardoor McLaren het minst productieve team van de dag was.

Achter de topteams viel RB weer positief op. Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda waren lekker bezig en lieten constant redelijke rondetijden noteren. Williams krabbelde ook op na een mindere eerste dag. Logan Sargeant reed meer dan honderd ronden.

Aantal gereden ronden per team

Team Aantal ronden
Ferrari 138
Stake F1 135
Red Bull 129
RB 128
Aston Martin 127
Haas 124
Mercedes 123
Williams 117
Alpine 111
McLaren 87

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'