Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wacht Nyck de Vries mogelijk nog een grote carrièreswitch?

Het seizoen van de Formule E zit erop, maar Nyck de Vries zit zeker niet stil. Integendeel zelfs, de Nederlander zal dit jaar nog te zien zijn in een IndyCar-bolide. In december zal hij zijn eerste tests verrijden in de Amerikaanse raceklasse.

Op 6 december zal Nyck de Vries in actie komen bij de IndyCar-series. De Nederlander rijdt dit jaar nog een test voor Meyer Shank Racing en heeft hiermee een link gevonden met de Amerikaanse raceklasse. Het coureurs-duo voor 2022 is al bezet bij het team, maar voor 2023 liggen er mogelijkheden voor een overstap. De Vries pakte eerder dit jaar de Formule E-wereldtitel en hoopte even op een overstap naar de Formule 1. Het laatste vrije stoeltje van de grid ging echter naar Guanyu Zhou. Het sprookje naar de koningsklasse lijkt voorbij, maar in de Verenigde Staten ligt er mogelijk nog een prima toekomstperspectief voor de Nederlander.

Ook Vandoorne test bij IndyCar

Stoffel Vandoorne, de teamgenoot van De Vries in de elektrische raceklasse, gaat ook testen voor een IndyCar-team. De Belg bekijkt eveneens zijn opties in de Verenigde Staten. De twee hebben allebei hun eigen plannen en zullen elkaar niet in de weg staan van een overstap. De Vries heeft kansen bij Meyer Shank Racing met oog op de coureurs die er nu rijden. Simon Pagenaud (37) en vooral Helio Castroneves (46) rijden al enige tijd mee in de raceklasse. Laatstgenoemde zou kunnen pensioneren, al denkt het team naar verluidt ook na over een derde coureur op de grid.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'