Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Kubica: "Geen spijt van Formule 1-comeback"

Robert Kubica heeft geen moment spijt gehad van zijn terugkeer in de Formule 1, ondanks bijzonder tegenvallende prestaties van Williams.

Robert Kubica bungelde in Australië met Williams onderaan de tijdenlijsten. Zijn comeback werd wereldwijd met bovengemiddelde interesse gevolgd, maar de Grand Prix van Australië liep dus uit op een regelrechte teleurstelling.

Nu het redelijk veilig is om te stellen dat Williams niet 'zomaar weer' mee zal strijden in de middenmoot is de vraag of Kubica nog geen spijt heeft van zijn comeback gerechtvaardigd. Het antwoord luidt echter een resoluut 'nee'. "Ik heb zes weken nagedacht over mijn besluit om terug te keren in de sport. Het was een weloverwogen beslissing en dus heb ik daar nu geen spijt van. Ik wist immers dat het heel erg moeilijk ging worden", aldus de Williams-coureur in gesprek met Autosport.com . Dat 'moeilijke' zat hem echter niet in zijn fysieke beperking, als wel in de summiere voorbereiding op het nieuwe Formule 1-seizoen. De nieuwe FW42 arriveerde tweeënhalve dag te laat in Barcelona: "Ik had nooit verwacht zo onvoorbereid aan de start te staan. Het gebrek aan testdagen speelde me vooral parten in Australië, niet mijn fysieke gesteldheid." Nu Kubica niet in de positie is te imponeren met Williams, weet hij dat hij lang niet al zijn criticasters de mond kan snoeren: "Ik zal me vanwege mijn beperkingen méér moeten bewijzen dan anderen. Mensen zullen altijd vraagtekens blijven plaatsen bij mijn functioneren. Ik kan echter niet meer dan mijn stinkende best doen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden