Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Kubica: "Volgend seizoen heb ik de kans om me echt te bewijzen"

Een blije Robert Kubica keert in 2019 terug op de Formule 1-grid. De Pool gaf nooit op en knokte zichzelf terug in de Formule 1. Bang dat zijn comeback niet uit de verf komt is hij allerminst.

Robert Kubica vertelt in Abu Dhabi enthousiast over zijn terugkeer in de Formule 1. De Pool vertelt in gesprek met onder anderen Racingnews365 dat hij nooit opgaf.

"Het is een geweldig gevoel, waarbij ik veel emotie voel. Ik heb erg veel effort hierin gestopt om dit mogelijk te maken en ben zeer blij dat ik volgend jaar weer op de grid sta."

"Vorig jaar was ik er al dichtbij en velen zagen het als een verlies, maar ik heb dit jaar juist de kans gehad die ik anders niet zou krijgen. Ik kon wennen aan het team en onderdeel worden van Williams. De Formule 1 is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd en ik wil zoveel mogelijk kilometers maken. Daarom rij ik morgen ook de eerste vrije training en kom ik volgende week in actie tijdens de bandentest."

Bang dat zijn comeback een mislukking wordt is Kubica allerminst. Voor zijn rally-ongeval stond hij erg hoog aangeschreven als jong talent. "Ik heb veel ervaring in de Formule 1 en weet wat er benodigd is. Ik ben niet bang om me weer tussen de grote coureurs te vertonen. In mijn comeback heb ik veel energie gestoken en ik verwacht er helemaal klaar voor te zijn."

"De enige die nooit opgaf was ik zelf en het is vrij simpel als je wilt weten waartoe ik in staat ben: wacht een paar maanden (tot maart, red.) en je zult het op de baan zien. Ik snap dat het voor de buitenwacht lastig is om te geloven dat ik dit gezien mijn handicap kan, maar als ik het niet kon zou Williams niet voor mij kiezen."

Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek