Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniil Kvyat

Kvyat doet dringende en emotionele oproep aan zowel Rusland en Oekraïne als de FIA

Kvyat hoopt dat er snel vrede komt. Tegelijkertijd hoopt hij niet dat hij de dupe zal zijn van sancties van de FIA.

Kvyat portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Daniil Kvyat, voormalig Formule 1-coureur die dit seizoen in het World Endurance Championship uit zal komen, heeft zich uitgesproken over de ontstane situatie in Oekraïne en in de (auto)sportwereld. Ten eerste hoopt de rus dat er snel vrede wordt gesloten.

"Ik hoop voor een vredige oplossing van de situatie in Oekraïne en dat we allemaal in vrede samen kunnen leven. Hopelijk kunnen alle partijen samenzitten en een oplossingen vinden door middel van een respectvolle dialoog."

"Ik vind het verschrikkelijk om te zien dat twee broederlanden in conflict zijn. Ik wil niet dat militaire acties en oorlogen de toekomst van onze mensheid beïnvloeden. Ik wil dat mijn dochter en alle andere kinderen van onze prachtige wereld kunnen genieten."

Oproep aan FIA

Tegelijkertijd doet Kvyat een oproep aan de FIA, die op het moment van schrijven in beraad is over eventuele sancties tegen (Wit-)Russische coureurs. Het Internationaal Olympisch Comité heeft namelijk sportbonden opgeroepen om Russen en Wit-Russen uit te sluiten van competities.

"Ik wil mezelf graag ook richten tot alle sportbonden in de wereld en het IOC. Zij moeten zich niet bemoeien met politiek en moeten Russische atleten niet verbieden om mee te doen in wereldwijde competities."

"Het is een oneerlijke beslissing die tegen de principes ingaat die sport ons leert: eenheid en vrede. Wie anders dan ons sporters kunnen er helpen om de twee landen dichter bij elkaar te brengen?", aldus de Rus in een emotionele oproep.

Poll

Moeten Russische sporters gestraft worden vanwege de invasie in Oekraïne?

keer gestemd

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

44 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x