© F1.com

Nieuwsoverzicht

Kvyat krijgt twee strafpunten voor crash in GP van Oostenrijk

10 jul. 2017 18:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniil Kvyat kan ook in 2017 niet imponeren in de Formule 1. De Rus is nog in afwachting van een stoeltje voor 2018 maar heeft zich bepaald niet geliefd gemaakt met zijn onbesuisde actie in Oostenrijk. Naast de drivethrough penalty staat de Rus nu ook op scherp voor een mogelijke schorsing.

Kvyat verantwoordelijk voor uitvallen Alonso en Verstappen

Daniil Kvyat probeerde bij de start van de Formule 1 race in Oostenrijk plekken goed te maken. Hij remde echter vrij laat bij bocht 1 met als gevolg dat hij eerst tegen Alonso aan knalde en vervolgens tegen Verstappen. Zowel Alonso als Verstappen moesten de race staken. De Toro Rosso coureur kon verder maar dankzij de opgelegde drivethrough penalty kwam hij uiteindelijk als laatste over de streep.

Alonso liet al direct na afloop van zijn korte race weten dat Kvyat onnodig risico's nam bij de start. De Rus is zich echter van geen kwaad bewust en houdt het erop dat zijn remmen blokkeerde.

"Het voelde alsof de remmen blokkeerden, daardoor blokkeerde ook de voorkant. Vervolgens glijden de wielen weg en dan ben je gewoon een passagier in je auto. Erg teleurstellend natuurlijk. Ik kon de auto voor mij niet meer ontwijken. We moeten dit nu achter ons laten. "

Kyvat liet nog wel weten dat hij het team verzocht heeft om naar zijn remmen te kijken.

Red Bull teambaas Horner was nog behoorlijk mild voor de jonge Rus. Hij deed het af als een 'race incident'.

Tijdens de race legde de wedstrijdleiding Kvyat al een drivethrough penalty op. De FIA heeft inmiddels bekend gemaakt dat de Rus ook nog twee strafpunten op zijn licentie ontvangt vanwege deze crash.

Kvyat heeft daardoor nu in totaal zeven strafpunten. Bij 12 punten in een jaar volgt er automatisch een schorsing van één race.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen