Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniil Kvyat

Kvyat: "Marko wil mij heel graag bellen, maar daar is hij te trots voor"

Yuki Tsunoda presteert op één race na nog niet naar verwachting binnen de Red Bull/AlphaTauri-familie. Daniil Kvyat ruikt zijn kans schoon, maar verwacht niet dat Helmut Marko hem zomaar zal bellen.

Kvyat Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daniil Kvyat opereert dit seizoen aan de zijlijn van de Formule 1. Hij verloor zijn AlphaTauri-stoeltje en daarmee zijn plekje in de Formule 1-familie van Red Bull. Dat plekje werd overgenomen door Yuki Tsunoda, maar die kan tot op heden weinig potten breken.

Als Daniil Kvyat in de podcast F1 Nation gevraagd wordt of hij op korte termijn een telefoontje van Helmut Marko verwacht te krijgen, geeft hij lachend antwoord.

"Ik denk dat hij niets liever zou willen dan dat! Maar deze keer zal zijn trots hem misschien toch echt in de weg staan. De vorige was het immers al een beetje alsof hij zijn ongelijk toe had moeten geven", aldus de Rus, die momenteel de test- en reservecoureur van Alpine F1 is. Daar zit hij goed op zijn plek, maar dat betekent niet dat hij niet om hem heen kijkt.

"Ik houd mijn ogen wijd open en mijn oren ook. Ik ben denk ik vrij flexibel. Ik geniet van het werk dat ik nu doe voor Alpine. Ik zet nu voor dat team mijn beste beentje voor zoals ik dat in het verleden voor elk team heb gedaan. Ik hou van de sfeer binnen dit team, het is een hardcore raceteam. Het zijn bijzondere jongens, die samenwerken als een Zwitsers uurwerk. Dit team heeft met het oog op de toekomst echt potentie."

De conclusie is duidelijk voor hem. Ja, hij is beschikbaar voor eenieder die hem wil bellen: "Maar voor nu is het alleen maar fair als ik mijn beste beentje voor Alpine voor blijf zetten, in welke rol dat ook is.

Ook interessant:

Tom Coronel doet een wel hele boude voorspelling, want hij denkt dat Verstappen en Hamilton de finish niet in Bakoe niet halen. In de podcast met F1-journalist Ruud Dimmers en host Mental Theo verklaart hij zich nader.

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken