Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Honda

Kvyat verwacht meer leuke dingen van Honda: "In races nu al erg goede motor"

Daniil Kvyat kende een sterke Grand Prix van Italië, tot hij zijn Toro Rosso rokend aan de kant moest zetten. Toch is de Rus verder positief over wat er dit Formule 1-seizoen met Honda bereikt wordt.

Daniil Kvyat
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Hoewel het verschil in motorvermogen tussen bijvoorbeeld Mercedes en Honda op het bloedsnelle circuit van Monza pijnlijk duidelijk werd (Max Verstappen wist er maar niet voorbij de Racing Point van Sergio Perez te komen), meent Daniil Kvyat dat de Japanse krachtbron normaliter in races goed mee kan komen. De Rus viel zelf echter uit in de afgelopen Grand Prix met een olielek, dat nog door Honda wordt onderzocht.

"Het verschil met de concurrentie is nu heel klein en lastig in cijfers uit te drukken", vertelt de Rus aan onder meer RacingNews365. "Honda doet geweldig werk, vooral in races voelt de krachtbron heel goed. Voor de kwalificaties willen we in de toekomst graag nog wel iets meer, maar de zondag is toch het belangrijkst. De progressie is in elk geval erg goed."

Momenteel beschikken Kvyat, Verstappen, Pierre Gasly en Alexander Albon over de Spec 4-krachtbron van Honda. De kans is groot dat de motorleverancier van Red Bull en Toro Rosso dit seizoen met een vijfde editie op de proppen komt - bijvoorbeeld in de aanloop naar de thuisrace in Japan. Wat verwacht Kvyat van de volgende upgrade?

"Nou, een koffiemachine, een telefoonoplader en weet je nog meer handige dingen?", lacht de Rus, om vervolgens te knikken bij de suggesties 'vermogen' en 'vermogensafgifte' - oftewel driveability. "Eigenlijk is het vanzelfsprekend wat we willen. Je hoeft het niet eens te noemen, we weten het allemaal."

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1