Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Lammers looft 'briljante' Verstappen: "Dat was weer typisch Max!"

Jan Lammers zag wederom een zeer sterke race van Max Verstappen, die overtuigend de GP van Mexico op zijn naam kon schrijven. De inhaalactie in de eerste ronde was zowel een briljante actie van de Nederlander als een blunder van de Mercedes-coureurs.

Max Verstappen won de GP van Mexico met een flinke voorsprong van zestien seconden op de nummer twee, Lewis Hamilton. Volgens Jan Lammers was de inhaalactie van de Limburger op beide Mercedes-coureurs cruciaal. De race had heel anders kunnen verlopen als dit niet was gelukt, zo legt hij uit aan RacingNews365 . "We hebben het allemaal over die actie in de eerste bocht, die move van Verstappen was briljant, dat was weer typisch Max!" Lammers zag een voorbereide actie van de Nederlander. "Hij trekt op zo'n moment de race naar zich toe, hier is hij heel goed op voorbereid. Hij weet hoe belangrijk dat moment is en pakt het dan ook gelijk. Vanaf dan lig je aan de leiding en kan je de race dirigeren." Bij het kamp van Mercedes was de racestart vooral een grote blunder, zo oordeelt de oud-coureur. "Mercedes had makkelijk een blok kunnen vormen, ze hadden sowieso ervoor kunnen en moeten zitten. Ze moesten zorgen dat Lewis de leiding kon pakken." Stel dat dit was gebeurd, hadden we volgens Lammers een compleet andere race gezien. "Dan waren de verschillen gelijk veel kleiner geweest. Maar nu zagen we wel weer een beeld van hoe goed Max daadwerkelijk is."

Bottas volgens Lammers te voorzichtig en terughoudend

Heeft Bottas de deur open laten staan voor Verstappen? "Hij heeft de deur in ieder geval niet dicht gehouden", lacht Lammers. "Dat Bottas nota bene de eerste van de drie coureurs is die daar op de rem trapt. En dat terwijl hij de laatste had moeten zijn." Volgens de sportief directeur van Circuit Zandvoort had de teamgenoot van Hamilton moeten assisteren in het WK tussen Verstappen en zijn Britse titelrivaal. "Desnoods had hij zijn bocht nog op kunnen offeren ten gunste van het team. Als hij daar aan de binnenkant zit en hij remt 'te laat', dan is dat alleen maar in het voordeel van Hamilton. Dus ja, Bottas had daar natuurlijk veel meer kunnen doen. In plaats van dat hij het initiatief was en het meeste risico kon nemen, was hij juist het meest terughoudend en voorzichtig."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'