Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Jan Lammers

Lammers apetrots op start verbouwingen Circuit Zandvoort

In aanloop naar de eerste Formule 1-Grand Prix in Nederland in 35 jaar werden er links en rechts rechtszaken aangespannen tegen het Circuit Zandvoort. Nadat er afgelopen weken enkele rechtszaken werden gewonnen door de organisatie, is Jan Lammers, sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix, apetrots.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Afgelopen week stond Circuit Zandvoort tot twee maal toe tegenover verschillende milieuorganisaties in de rechtbank. Beide keren was de inzet het opschorten van de verbouwingen aan het Circuit Zandvoort, die maandag vier november van start zouden moeten gaan. Beide keren trokken de milieuorganisaties aan het kortste eind, waardoor de start van de verbouwingen aan het duinencircuit maandag jongstleden konden beginnen.

En dat tot groot genoegen van Jan Lammers, Oud-Formule 1-coureur en bovenal sportief directeur van de organisatie achter de eerste Formule 1-Grand Prix op Nederlandse bodem in ruim drie decennia: "Ik ben vooral heel trots", zo begint Lammers zijn verhaal in gesprek met RacingNews365.

"Robert van Overdijk (algemeen directeur van het Circuit Zandvoort en de Nederlandse Grand Prix, red.) en zijn team hebben keihard gewerkt, en dan ben ik trots om te zien dat de rechter oordeelt dat Zandvoort zijn werk zorgvuldig heeft uitgevoerd. Dat is een groot compliment voor Robert en het team om hem heen."

Wat dat betreft staan we gewoon aan dezelfde kant als al die milieuorganisaties

- Jan Lammers

Het was lastig om fatsoenlijk in gesprek te kunnen gaan met de betrokken milieuorganisaties, zo vertelt Lammers: "Als mensen principieel tegen iets zijn, dan luisteren ze niet altijd naar je argumenten. Dat is heel lastig. We hebben overal vergunningen voor, maar dat kon niet voorkomen dat deze werden aangevochten."

"In dit geval moesten we opnieuw onderbouwen wat we al eerder hadden gedaan. De tegenstanders waar we mee te maken hadden, die zijn principieel tegen. Of iets reëel is of niet, dat interesseert hen niet, ze zijn simpelweg tegen alles wat je zegt. Als zij met reële ideeën komen, dan luisteren we daar met aandacht naar en doen we daar zeker iets mee", zo is Lammers eerlijk.

Want de organisatie van de Nederlandse Grand Prix heeft grootse, duurzame plannen, zo benadrukt de oud-Formule 1-coureur nogmaals: "Geheel uit onszelf hebben we het initiatief genomen om de GP zo duurzaam mogelijk op te zetten."

"Wat dat betreft staan we gewoon aan dezelfde kant als al die milieuorganisaties waar we in de rechtbank tegenover stonden. De Nederlandse Grand Prix moet de meest duurzame race op de Formule 1-kalender worden", aldus Lammers.

De verbouwingen aan het Circuit Zandvoort zijn maandag 4 november in alle vroegte begonnen. De komende maanden zal er hard worden gewerkt om het circuit klaar te stomen voor de eerste Nederlandse Grand Prix sinds 1985, die op 3 mei 2020 plaats zal vinden.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel geen enkel thema uit de Formule 1 onbesproken laten.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP van Nederland nieuws

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Nederland vind je hier

5 reacties

    Podcast Mercedes voelt de druk van Verstappen en Red Bull