Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Christian Horner

Latifi krijgt na crash levenslang Red Bull cadeau van Horner

Natuurlijk is het gekscherend bedoeld, maar bij Red Bull weet men maar al te goed dat men zonder de crash van Nicholas Latifi nergens was geweest in Abu Dhabi. De Canadees kan dan ook een levenslange voorraad Red Bull verwachten!

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams
Door een ongelukkige crash van Nicholas Latifi, die de controle over zijn auto verloor en in de muur terecht kwam, moest de safety car op de baan komen aan het einde van de GP van Abu Dhabi. Daardoor kon Max Verstappen het gat naar Lewis Hamilton dichten en op versere banden een inhaalpoging wagen in de laatste ronde.

Na afloop is Red Bull-teambaas Christian Horner in extase. Hij biedt Latifi alvast een cadeau aan. "Hij krijgt een voorraad Red Bull voor het leven. Net als Vitaly Petrov in 2010", zo doelt hij al lachend op de laatste race van het 2010-seizoen waarin Sebastian Vettel kampioen werd omdat Fernando Alonso vast zat achter de Rus.

"We hadden dit geluk een beetje nodig."

Volgens Horner was het terecht dat Verstappen eindelijk eens het geluk aan zijn zijde had. '"We hadden dit geluk een beetje nodig. We hebben naar ons gevoel eerder in het seizoen pech gehad, in Silvertone en Boedapest, maar ook in Azerbeidzjan met die klapband."

"Maar eindelijk zat het eens mee. De laatste keer dat er met de dobbelstenen werd gerold hadden wij geluk met de safety car en Max klaarde vervolgens de klus."

Laat ze racen!

Er was veel discussie na de race en die zal de komende dagen nog wel even door gaan. Horner ligt daar niet van wakker. "We hebben het gewoon over 'laat ze racen', daar draaide het om. Daar hebben we zo vaak over gepraat: laat ze racen, laat ze racen."

"De wedstrijdleider heeft de juiste beslissing gemaakt door de auto's er van tussen te laten. Toen kregen we een showdown van een ronde, die dit jaar wel een soort van samenvatte", aldus de teambaas van Red Bull.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

19 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche