Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Latifi krijgt na crash levenslang Red Bull cadeau van Horner

Natuurlijk is het gekscherend bedoeld, maar bij Red Bull weet men maar al te goed dat men zonder de crash van Nicholas Latifi nergens was geweest in Abu Dhabi. De Canadees kan dan ook een levenslange voorraad Red Bull verwachten!

Door een ongelukkige crash van Nicholas Latifi, die de controle over zijn auto verloor en in de muur terecht kwam, moest de safety car op de baan komen aan het einde van de GP van Abu Dhabi. Daardoor kon Max Verstappen het gat naar Lewis Hamilton dichten en op versere banden een inhaalpoging wagen in de laatste ronde. Na afloop is Red Bull-teambaas Christian Horner in extase. Hij biedt Latifi alvast een cadeau aan. "Hij krijgt een voorraad Red Bull voor het leven. Net als Vitaly Petrov in 2010", zo doelt hij al lachend op de laatste race van het 2010-seizoen waarin Sebastian Vettel kampioen werd omdat Fernando Alonso vast zat achter de Rus.

"We hadden dit geluk een beetje nodig."

Volgens Horner was het terecht dat Verstappen eindelijk eens het geluk aan zijn zijde had. '"We hadden dit geluk een beetje nodig. We hebben naar ons gevoel eerder in het seizoen pech gehad, in Silvertone en Boedapest, maar ook in Azerbeidzjan met die klapband." "Maar eindelijk zat het eens mee. De laatste keer dat er met de dobbelstenen werd gerold hadden wij geluk met de safety car en Max klaarde vervolgens de klus."

Laat ze racen!

Er was veel discussie na de race en die zal de komende dagen nog wel even door gaan. Horner ligt daar niet van wakker. "We hebben het gewoon over 'laat ze racen', daar draaide het om. Daar hebben we zo vaak over gepraat: laat ze racen, laat ze racen." "De wedstrijdleider heeft de juiste beslissing gemaakt door de auto's er van tussen te laten. Toen kregen we een showdown van een ronde, die dit jaar wel een soort van samenvatte", aldus de teambaas van Red Bull.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China