Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Lawson stoomt zich klaar voor Monza: "Formule 1 zo'n andere wereld"

Liam Lawson kende in Zandvoort een turbulent en prima debuut in de Formule 1. Komend weekend maakt hij bij de GP van Italië de hele voorbereiding vanaf de eerste minuut mee.

Lawson Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nadat Daniel Ricciardo op vrijdag zijn hand brak, werd Liam Lawson op zaterdag voor de leeuwen gegooid en reed hij op zondag zijn eerste Formule 1 race. Met een dertiende plek deed hij het meer dan prima. Bij de GP van Italië is hij er vanaf de eerste minuut bij. "In Monza is het fijn om de volledige voorbereiding op het weekend te hebben, zodat ik in alle trainingen kan rijden. Voor Zandvoort ben ik donderdagavond vanuit Japan ingevlogen, nadat ik daar het weekend ervoor had geracet", zegt Lawson.

"Natuurlijk ben je altijd zo goed mogelijk voorbereid op dit soort dingen, maar het is zo onwaarschijnlijk dat je nooit echt verwacht dat het zal gebeuren, en toen gebeurde het! De steun van het team was geweldig. Ze hebben er alles aan gedaan om me zo goed mogelijk voor te bereiden in de beperkte tijd die we hadden. Zelfs tijdens de race was Pierre (Hamelin, race-engineer,red.) super behulpzaam met zoveel informatie dat hij me er eigenlijk doorheen loodste en dat maakte mijn leven een stuk makkelijker, maar er zijn natuurlijk altijd dingen die je kunt verbeteren. Tijdens de race kregen we alle omstandigheden over ons heen, dus dat was moeilijk op dat moment, maar ook een goede en positieve ervaring, die me heeft geholpen om me klaar te maken voor Monza", kijkt Lawson nog even terug op zijn debuut.

Nog veel meer te leren

"Afgezien daarvan was ik deze week in de simulator en hoewel we niet veel met de stoel hoefden te spelen om het me comfortabel te maken in de auto, zijn er een paar dingen waar we naar hebben gekeken voor dit weekend. Monza heeft veel minder downforce, dus daar moet ik aan wennen. Omdat ik daar niet met een Formule 1-auto heb gereden, zal het nog steeds een grote uitdaging zijn, maar het is meer een rechttoe rechtaan circuit en ik heb er al een paar keer gereden. Hoe dan ook, er is nog veel meer te leren, nog veel meer te verbeteren en veel van Zandvoort om over na te denken en te gebruiken voor deze week."

"Naar Monza gaan met een Italiaans team wordt ook speciaal. Als ik terugdenk aan afgelopen weekend, dan is Formule 1 gewoon zo'n andere wereld - het verschil tussen vrijdag het circuit oplopen en zaterdag het circuit oplopen, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt, met name dat niveau van aandacht. Omdat het een thuisrace is in Monza, kan ik me voorstellen dat het daar nog belangrijker zal zijn. Het is geweldig om dit te doen. Het is al mijn droom sinds ik me kan herinneren, dus het is heel gaaf om deze kans te krijgen en ik ga proberen er het beste van te maken."

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken