Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc baalt van overwinning Verstappen: "Het gat is nu wel heel groot"

De overwinning van Max Verstappen in zijn thuisrace betekent wederom een klap voor Charles Leclerc in het wereldkampioenschap Formule 1 van 2022. De Ferrari-coureur geeft toe dat het er nu wel heel slecht uitziet.

Max Verstappen heeft voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland, zijn thuisrace, gewonnen. Waar het vorig jaar Lewis Hamilton was waartegen hij vocht voor de wereldtitel is het dit jaar Ferrari-coureur Charles Leclerc. Het gat tussen de twee is nu echter gigantisch groot: 109 WK-punten. Leclerc kan niet anders dan toegeven dat zijn kans op de wereldtitel erg klein is. De Monegask is niet geheel ontevreden met zijn P3-finish in Zandvoort. "Om eerlijk te zijn was het lastig om meer te halen. We hadden pech met de Virtual Safety Car en ik weet niet of het anders ook iets veranderd had. Max was veel te snel vandaag." Ook George Russell (P2) en Lewis Hamilton (P4) maakten het Ferrari extra moeilijk vandaag, aldus Leclerc. "Ze waren ongelooflijk snel op de harde band." "Ondertussen hadden wij het juist lastig met deze banden. We moesten genoegen nemen met de derde plaats, dat was het hoogst haalbare voor vandaag." Na een late safety car lag Hamilton kort op P1, maar door de keuze om op mediumbanden te blijven rijden - terwijl Verstappen en Leclerc een pitstop maakten voor softs - behield hij de leiding niet. "Het was niet makkelijk, maar het is ons wel gelukt", oordeelt Leclerc over zijn inhaalactie op de Mercedes van Hamilton.

Leclerc baalt van de voorsprong van Verstappen

Met de overwinning van Verstappen in de Grand Prix van Nederland, inclusief de snelste ronde, loopt de Limburger opnieuw uit in het kampioenschap. Leclerc gaat Perez nu weer voorbij en staat weer tweede in de WK-stand, maar hij moet toegeven dat het er niet goed meer uitziet. "Zoals ik in Spa-Francorchamps al zei: het gat is nu wel heel erg groot. We moeten het per race gaan bekijken en we zullen proberen te maximaliseren", aldus de Ferrari-coureur. Hij ziet zichzelf nog altijd als kampioenschapskandidaat: "We zullen zien wat mogelijk is."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"