Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc benadrukt: "Ik bezweek niet onder de druk van Verstappen"

Charles Leclerc vergooide een mogelijke overwinning tijdens de Franse Grand Prix, maar naar eigen zeggen kwam dat zeker niet door de druk van Max Verstappen. Die was er ten tijde van de crash namelijk niet.

Leclerc France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Max Verstappen en Charles Leclerc waren in Frankrijk weer verwikkeld in een prachtige strijd, maar in ronde zestien verloor de Ferrari-coureur de controle over zijn bolide en parkeerde hij deze in de muur. Einde wedstrijd.

In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt Leclerc vier dagen later over zijn ervaringen. Hij lijkt erg relaxed te zijn, valt het journaille op. "Ik moet ook relaxed zijn", zo antwoordt de nummer twee in het kampioenschap.

"Het zou me namelijk niet helpen om er mee te blijven zitten. Ik heb de fout gemaakt en daar heb ik veel punten mee weggegooid, dat weet ik heel goed. Dat is het. Nu moet ik verder gaan en me 100% op dit weekend focussen, mijn best doen en de race proberen te winnen."

Dat zou ook mogelijk moeten zijn in Hongarije, benadrukt hij. "
Ik denk dat we een goede auto hebben. Op Paul Ricard en hier in Boedapest waren in het verleden races waar ik het over het algemeen lastiger had. Dat was ook in Australië zo, maar daar had ik dit jaar een geweldig weekend, dus hopelijk kan ik dat dit weekend ook hebben."

Geen druk van Verstappen

Bezweek Charles tijdens de Franse Grand Prix onder de druk van Verstappen? Waar ging het volgens hem fout. Die druk had er in ieder geval niets mee te maken, benadrukt hij, want Verstappen zat ten tijde van zijn crash niet eens meer op zijn hielen.

"Nee, het was geen druk. De echte druk had ik daarvoor, toen Max echt achter me zat. Op het punt dat ik crashte had Max al een minder optimale strategie, dus ik moest pushen en focussen op mijn eigen race", zo doelt hij op het feit dat Verstappen twee ronden eerder een relatief vroege pitstop had gemaakt.

"Als je op de limiet zit, dan kunnen fouten gebeuren. Dit was zo'n fout waarbij ik gewoon te ver ging. Dat is het", aldus Leclerc.

Zelfkritische Leclerc

In het verleden was Leclerc vaak een van de eersten om zichzelf aan de schandpaal te hangen en ook afgelopen weekend was dat weer het geval. "Het was gewoon mijn eigen fout", riep hij direct na de race. Hoe gaat hij leren van deze fout?

"Het is lastig om te zeggen in dit geval, want je leert van elke fout. Bij deze fout, door de twee à drie tienden betere pace die ik op dat moment had op Verstappen, was ik zeer hard aan het pushen, waardoor ik een fout maakte."

"Wil ik echt die twee à drie tienden per ronde opgeven? Nee, waarschijnlijk niet. Daarom wil ik na deze fout gewoon weer vooruit kijken. Dat is het. Ik geloof tot aan het einde in het kampioenschap."

Een van zijn concurrenten gaf afgelopen weekend aan dat er in de desbetreffende bocht redelijk wat wind stond, maar daar wil Leclerc niet naar wijzen.

"Ik haat het echt om daar naar te wijzen en te zeggen 'oh het is de wind, oh het was een vogel'. Ik zit in de auto en ik maakte de fout. Ja, de omstandigheden veranderen elke ronde een beetje, maar dat is voor iedereen zo. Natuurlijk is het lastiger als je op de limiet rijdt, maar volgens mij deed iedereen dat", aldus Leclerc.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen