Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc blijft optimistisch na verliezen titel van Verstappen: "Wat kan je er aan doen?"

Charles Leclerc en Ferrari waren de verliezers dit seizoen in de strijd om de titel. Des te meer reden om het beter te doen en het seizoen sterk af te sluiten, zo is de Monegask te horen.

In het begin van het seizoen leek het er om te gaan spannen wie de constructeurstitel en de coureurstitel zou gaan pakken. Zou Ferrari of Red Bull het beste team zijn en zou Charles Leclerc of Max Verstappen de meeste punten scoren? Met nog drie races op de kalender hebben we op beide vragen een antwoord: Red Bull won de constructeurstitel en Verstappen de coureurstitel. Ferrari greep daarmee op beide titels mis, en goed ook aangezien er het een en ander misging bij de Scuderia dit seizoen. De Italiaanse renstal werkt aan verbetering voor volgend jaar. "Er waren heel wat gemiste kansen en in een paar gedeeltes van het seizoen maakten we te veel fouten", aldus Leclerc tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Dus over het algemeen is het een frustrerend seizoen, maar aan de andere kant ben ik er vrij zeker van dat het ons zal helpen om het beter te doen in de toekomst."

De verbeterpunten van Ferrari

Naast dat Leclerc en Ferrari op zoek zijn naar verbetering, willen ze het seizoen positief eindigen door optimaal te presteren. Voor de Monegask is er immers nog de strijd om de tweede plek in het klassement en Ferrari moet Mercedes nog achter haar weten te houden in het constructeursklassement. "Ik ben gefocust voor deze laatste paar races om meer te leren en om het beter te doen als team. Maar aan de andere kant willen we ook sterk eindigen dit jaar. Het is belangrijk voor iedereen, voor mezelf en het hele team, om te eindigen met goede resultaten. Maar we kunnen dit combineren", vertelt Leclerc. "Wat betreft communicatie en de strategie, etc., daar hebben we nu een paar races aan gewerkt en ik zie al positieve signalen. En dan is er het bandenmanagement waarin we in de laatste paar races hebben gezien dat het wat moeilijk is. We moeten erachter komen wat dat veroorzaakt. In de onverwachte situaties zijn we misschien wat minder goed dan Red Bull met het managen van de banden."

De titel van Verstappen

Een paar races voordat Verstappen kampioen werd, wist Leclerc eigenlijk al dat zijn kansen om de titel te winnen zo goed als nihil waren. Maar dat weerhield hem niet om het seizoen goed af te sluiten. "Het is natuurlijk altijd moeilijk als je je eenmaal realiseert dat het niet meer mogelijk is om de titel te winnen, maar wat kan je er aan doen? Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar aan de andere kant moet ik vooruit blijven kijken om alles uit de slotfase van het seizoen te halen. Ik houd mijn hoofd omhoog."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024