Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc blijft optimistisch na verliezen titel van Verstappen: "Wat kan je er aan doen?"

Charles Leclerc en Ferrari waren de verliezers dit seizoen in de strijd om de titel. Des te meer reden om het beter te doen en het seizoen sterk af te sluiten, zo is de Monegask te horen.

Leclerc US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In het begin van het seizoen leek het er om te gaan spannen wie de constructeurstitel en de coureurstitel zou gaan pakken. Zou Ferrari of Red Bull het beste team zijn en zou Charles Leclerc of Max Verstappen de meeste punten scoren? Met nog drie races op de kalender hebben we op beide vragen een antwoord: Red Bull won de constructeurstitel en Verstappen de coureurstitel.

Ferrari greep daarmee op beide titels mis, en goed ook aangezien er het een en ander misging bij de Scuderia dit seizoen. De Italiaanse renstal werkt aan verbetering voor volgend jaar.

"Er waren heel wat gemiste kansen en in een paar gedeeltes van het seizoen maakten we te veel fouten", aldus Leclerc tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Dus over het algemeen is het een frustrerend seizoen, maar aan de andere kant ben ik er vrij zeker van dat het ons zal helpen om het beter te doen in de toekomst."

De verbeterpunten van Ferrari

Naast dat Leclerc en Ferrari op zoek zijn naar verbetering, willen ze het seizoen positief eindigen door optimaal te presteren. Voor de Monegask is er immers nog de strijd om de tweede plek in het klassement en Ferrari moet Mercedes nog achter haar weten te houden in het constructeursklassement.

"Ik ben gefocust voor deze laatste paar races om meer te leren en om het beter te doen als team. Maar aan de andere kant willen we ook sterk eindigen dit jaar. Het is belangrijk voor iedereen, voor mezelf en het hele team, om te eindigen met goede resultaten. Maar we kunnen dit combineren", vertelt Leclerc.

"Wat betreft communicatie en de strategie, etc., daar hebben we nu een paar races aan gewerkt en ik zie al positieve signalen. En dan is er het bandenmanagement waarin we in de laatste paar races hebben gezien dat het wat moeilijk is. We moeten erachter komen wat dat veroorzaakt. In de onverwachte situaties zijn we misschien wat minder goed dan Red Bull met het managen van de banden."

De titel van Verstappen

Een paar races voordat Verstappen kampioen werd, wist Leclerc eigenlijk al dat zijn kansen om de titel te winnen zo goed als nihil waren. Maar dat weerhield hem niet om het seizoen goed af te sluiten.

"Het is natuurlijk altijd moeilijk als je je eenmaal realiseert dat het niet meer mogelijk is om de titel te winnen, maar wat kan je er aan doen? Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar aan de andere kant moet ik vooruit blijven kijken om alles uit de slotfase van het seizoen te halen. Ik houd mijn hoofd omhoog."

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct