Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Leclerc blijft positief ondanks derde opeenvolgende nulscore

In de eerste drie Grands Prix van dit seizoen moest regerend Formule 2-kampioen Charles Leclerc duidelijk even wennen. De Monegask kwam tijdens het Azerbeidzjaanse weekend echter op stoom, om daarna de ene na de andere puntenfinish te noteren. In de drie wedstrijden voor de zomerstop moest hij echter genoegen nemen met nulscores: in Hongarije zat Leclercs race er al na enkele honderden meters op.

“Na bocht één zat ik vast tussen Checo (Sergio Pérez, red.) en Esteban (Ocon, red.)", blikt Leclerc terug op het incident dat hem deed uitvallen op de Hungaroring. "Ik denk dat ze me gewoonweg over het hoofd hebben gezien. Ik kon niets doen, remmen was onmogelijk omdat er wagens kort achter mij reden. Bovendien zat ik met mijn voorwielen vast voor hun achterwielen. Er was een touché, waarop een stuk rommel mijn radiator invloog. De radiator overleefde de impact niet, mijn race was direct over.”

Ondanks zijn derde nulscore op rij - in Silverstone moest hij opgeven nadat een wiel niet goed was gemonteerd, op de Hockenheimring had Leclerc moeite met de wisselende weersomstandigheden - blijft de 20-jarige goedgemutst. "Ik ben erg tevreden met de stappen die we hebben gezet. Na de eerste drie races zou ik je niet hebben geloofd als je me had verteld dat we tegen het einde van de eerste seizoenshelft een aantal keren Q3 zouden halen. Nu heb ik veel meer vertrouwen in de wagen, al geloof ik dat er nog voldoende verbeterpunten zijn. Op een opdrogende baan heb ik nog niet heel veel laten zien."

Na zijn eerste twaalf Formule 1-races vindt Leclerc zichzelf terug op een vijftiende plaats in de stand om het wereldkampioenschap, hij heeft dertien punten verzameld.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1