Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc bombardeert zichzelf op één voorwaarde tot titelkandidaat

Als Ferrari consistent is en hij een handvol races kan winnen, dan ziet Charles Leclerc in zichzelf een titelkandidaat.

Ferrari hoopt dit jaar de aansluiting met Mercedes en Red Bull weer te kunnen vinden. Charles Leclerc hoopt van harte dat dat gaat lukken, zo vertelt hij op de Franse TV bij Canal Plus. "Het hebben twee lastige jaren achter de rug."

"Ferrari staat altijd onder grote druk, maar als team hebben we goed gereageerd en we hebben ons heel goed voorbereid op de nieuwe regels", zo klinkt de tweevoudig Grand Prix-winnaar hoopvol.

Leclerc hoopt op het beste

Op weg naar de tweede testweek hoopt Leclerc dat hij en zijn team dit jaar vooraan het veld kunnen rijden. "De testdagen in Bahrein worden heel belangrijk ter voorbereiding op de eerste race."

"We blijven voorzichtig, want we weten niet hoe we ervoor staan , maar we zijn enorm gemotiveerd om vooraan het veld de strijd aan te kunnen gaan", zo oordeelt Charles.

Een handvol zeges kan genoeg zijn

Leclerc hoopt zelfs mee te kunnen strijden om de wereldtitel. Dan moet hij wel eerst met teamgenoot Carlos Sainz afrekenen - iets dat hem vorig jaar niet lukte. Met een handvol Grand Prix-zeges hoopt hij het in 2022 echter te kunnen flikken.

"Sainz en ik hebben een goede band, maar we zijn wel rivalen. Uiteindelijk is je teamgenoot de enige coureur die in dezelfde auto rijdt, dus ik wil hem verslaan. Voor het team moeten we echter wel de juiste balans vinden."

"Vijf Grand Prix-zeges zou al geweldig zijn", vervolgt hij. "Als we consistent zijn, dan kunnen we met een vijftal overwinningen wereldkampioen worden", denkt de Monegask.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

24 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull