Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc bombardeert zichzelf op één voorwaarde tot titelkandidaat

Als Ferrari consistent is en hij een handvol races kan winnen, dan ziet Charles Leclerc in zichzelf een titelkandidaat.

Ferrari hoopt dit jaar de aansluiting met Mercedes en Red Bull weer te kunnen vinden. Charles Leclerc hoopt van harte dat dat gaat lukken, zo vertelt hij op de Franse TV bij Canal Plus. "Het hebben twee lastige jaren achter de rug."

"Ferrari staat altijd onder grote druk, maar als team hebben we goed gereageerd en we hebben ons heel goed voorbereid op de nieuwe regels", zo klinkt de tweevoudig Grand Prix-winnaar hoopvol.

Leclerc hoopt op het beste

Op weg naar de tweede testweek hoopt Leclerc dat hij en zijn team dit jaar vooraan het veld kunnen rijden. "De testdagen in Bahrein worden heel belangrijk ter voorbereiding op de eerste race."

"We blijven voorzichtig, want we weten niet hoe we ervoor staan , maar we zijn enorm gemotiveerd om vooraan het veld de strijd aan te kunnen gaan", zo oordeelt Charles.

Een handvol zeges kan genoeg zijn

Leclerc hoopt zelfs mee te kunnen strijden om de wereldtitel. Dan moet hij wel eerst met teamgenoot Carlos Sainz afrekenen - iets dat hem vorig jaar niet lukte. Met een handvol Grand Prix-zeges hoopt hij het in 2022 echter te kunnen flikken.

"Sainz en ik hebben een goede band, maar we zijn wel rivalen. Uiteindelijk is je teamgenoot de enige coureur die in dezelfde auto rijdt, dus ik wil hem verslaan. Voor het team moeten we echter wel de juiste balans vinden."

"Vijf Grand Prix-zeges zou al geweldig zijn", vervolgt hij. "Als we consistent zijn, dan kunnen we met een vijftal overwinningen wereldkampioen worden", denkt de Monegask.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"