Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Leclerc de snelste in eerste training Miami na problemen voor Verstappen

Max Verstappen heeft de eerste training in Miami afgesloten als derde snelste. Hij moest een Ferrari en een Mercedes voor zich dulden. De Nederlander werd wat geplaagd door problemen en reed minder ronden dan de rest.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Voor het eerst wordt er dit weekend geracet in Miami. Op het bijzondere stratencircuit van 5,4 kilometer was het meteen druk toen de eerste vrije training begon. Zodra de lichten van de pitstraat op groen sprongen reed vrijwel iedereen naar buiten het Amerikaanse asfalt op.

Er waren meteen wat momentjes te zien voor verschillende coureurs. Max Verstappen toucheerde de muur, een Ferrari deed een pirouette, net als Yuki Tsunoda en Sergio Perez zat ook al bijna in de muur. De coureurs moesten duidelijk wennen aan het gloednieuwe circuit.

Problemen voor Red Bull

In het eerste half uur waren het meteen Ferrari en Red Bull die de toon zetten, met de Italianen die de beste indruk maakten. Zij waren op het medium rubber namelijk het snelst, terwijl Red Bull en Mercedes op het zachte rubber (nog) niet tot dezelfde rondetijden kwamen. Het was echter nog vroeg en het waren pas de eerste meters in Miami, dus daar kunnen nog geen harde conclusies aan worden verbonden.

De baan werd sneller en sneller, maar het was ook warm, zeer warm in Miami. De buitentemperaturen stegen tijdens VT1 tot ver boven de dertig graden, terwijl de baantemperaturen zelfs voorbij de 50 graden schoten. Red Bull had daar last van, want Verstappen kon weinig achtereenvolgende ronden rijden zonder dat zijn RB18 oververhitte.

Halverwege de training werd hij naar binnen gehaald en werd de achterkant van zijn wagen open geschroefd, omdat de temperaturen opliepen. Adrian Newey kwam zelfs even kijken wat er aan de hand was. Teambaas Christian Horner legde uit wat er aan de hand was. "De auto was gewoon wat warm, dus ze zijn even aan het onderzoeken waarom. Zit er rommel in de koeling of iets dergelijks? Daar kijken we nu naar. We willen gewoon zorgen dat we de temperaturen onder controle houden. We willen niet dat de auto gebakken wordt."

Uitslag Eerste vrije training - Miami

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Crashende Bottas

De eerste rode vlag van het raceweekend werd veroorzaakt door Valtteri Bottas, die de controle verloor over zijn Alfa Romeo-bolide in de ellenlange bocht zeven. Hij kwam tot stilstand in de muur en moest de sessie staken. Het duurde tien minuten voordat de sessie weer op gang kon worden gebracht.

Met nog vijftien minuten op de klok konden de teams en coureurs weer verder gaan met het bestuderen van het circuit. Het verzamelen van data was namelijk zeer belangrijk. Verstappen kon na een kwartier in de pitbox te hebben gestaan weer op weg, terwijl Carlos Sainz op hoge snelheid spinde.

De Red Bull-coureur liet van zich horen en dook een seconde onder de tot dan toe snelste ronde, maar het feit dat Alexander Albon in zijn Williams op dat moment een halve seconde achter hem zat, zei veel over hoe snel de baan sneller en sneller werd.

In de absolute slotfase zette Charles Leclerc nog even aan, terwijl ook George Russell sneller was dan de Red Bull van Verstappen. De Nederlander stapte met nog vijf minuten te gaan al uit zijn Red Bull. Op het oog leek hij niet heel blij te zijn met de manier waarop de eerste training verliep, al was het verschil met Leclerc slechts 0,2 seconde. Wel reed hij slechts veertien ronden, terwijl Leclerc er bijvoorbeeld 25 reed.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'