Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc kan leven met P3: "Erg blij voor Lando, hij verdient het"

Charles Leclerc startte de GP van Miami vanaf P2, maar moest aan het einde van de rit genoegen nemen met P3. Meer zat er volgens de Ferrari-rijder niet in.

Leclerc Miami race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het scheelde niet veel of de race van Charles Leclerc zat er al in bocht 1 op. Sergio Perez reed rechtdoor en leek iedereen daarin mee te nemen die voor hem reed, inclusief Leclerc. "Het was erg spannend. Checo was in mijn binnenkant. Ik had geen goede start, veel wheelspin en ik zag Checo aan mijn binnenkant, maar er was weinig grip. Hij blokkeerde zijn voorwielen en ik dacht dat we zouden crashen. Maar gelukkig voor iedereen kwamen we door die eerste bocht zonder schade. Daarna was het vooral op ons zelf richten, maar we misten snelheid."

Net als Max Verstappen baalde ook Leclerc van het safteycar-moment, waar winnaar Lando Norris optimaal van profiteerde. "We hadden pech met de timing van de safteycar en daarna was P3 het beste wat we konden doen en daar zijn we tevreden mee."

Dat Norris won, dat stemde Leclerc dan weer heel tevreden. "Ik ben erg blij voor Lando, hij verdient het. Vaak zat hij er dicht bij, maar om verschillende redenen lukte het niet. In deze race leverde hij geweldig werk en het hele weekend was hij al goed. In Q2 reed hij een rondje waarbij ik dacht: 'zij zijn heel sterk'. We verwachtten dat ze sterk zouden zijn, misschien niet zo sterk als nu, maar hij verdient het. Nu is het aan ons om onze upgrades snel te brengen."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez