Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Race-engineer Leclerc vervangen in aanloop naar Imola

Charles Leclerc krijgt voortaan een andere stem te horen over de boardradio. Zijn race-engineer, Xavier Marcos Padros, wordt vervangen. Dit laat Ferrari weten in een statement.

Leclerc Miami Sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc krijgt vanaf de Grand Prix van Emilia-Romagna een nieuwe race-engineer. Dat maakt het team bekend in aanloop naar de thuisrace in Imola. Bryan Bozzi, voorheen werkzaam als Performance Engineer voor Leclerc, zal de rol van race-engineer voortaan op zich nemen.

"Scuderia Ferrari HP kondigt aan dat Bryan Bozzi, die tien jaar bij het team heeft gewerkt, momenteel als performance-engineer van Charles Leclerc, nu de rol van zijn race-engineer op zich zal nemen vanaf de Gran Premio del Made in Italy en dell'Emilia-Romagna op Imola komend weekend", zo laat de Italiaanse renstal weten in haar statement. 

Voorheen had Leclerc Xavier Marcos Padros als race-engineer (bekend van de bekende uitspraak 'we are checking'). Hij zal dus voor de volgende Grand Prix vervangen worden. Het is vooralsnog onbekend wat de reden is achter zijn vertrek, wel is duidelijk dat hij zich nu gaat bezighouden met "andere belangrijke ontwikkelprogramma's binnen het bedrijf". 

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"