Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2019

Leclerc moest Vettel voorlaten: "Wil geen domme uitspraken doen"

In Bahrein was hij nog de gevierde man, in China had niemand het na afloop van de Grand Prix over de prestaties van Charles Leclerc. De 21-jarige coureur werd in de beginfase van de derde Formule 1-race van het jaar door zijn team verzocht om teammaat Sebastian Vettel langszij te laten, wat hij na enig protest deed.

Leclerc China vrijdag portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari | Mag Leclerc komend weekend wel eens een keertje zijn ding doen van Ferrari?

Nadien ging alles verkeerd bij Leclerc, die door Ferrari op een alternatieve strategie werd gezet. Die tactiek werkte niet: Max Verstappen, die als vijfde had mogen starten, kon middels een undercut de Ferrari met startnummer zestien voor blijven. Zodoende kwam Leclerc op een teleurstellende vijfde stek over de eindstreep.

"Ik had een goede start, maar de eerste stint was een beetje rommelig", blikt Leclerc terug bij Sky Sports. "Wat betreft het gebeuren met Sebastian moet ik even met de engineers praten om te begrijpen waarom ze het precies deden. Er zit vast een uitleg achter de beslissing. Het was al met al geen goede race van mijn kant, maar om heel eerlijk te zijn gaat het hele weekend al niet voortvarend. Enkel in de kwalificatie kwam ik mee, de trainingen gingen niet goed en ook de race viel tegen."

Tegenover de Italiaanse collega's van Sky Sports gaat Leclerc nog een klein stapje verder, al blijft hij netjes. "Voor de volgende races betekent dit echter wel dat ik vooral tijdens de kwalificatie nog sneller zal moeten zijn. Zo zal ik mijn plek voor de race moeten afdwingen", verwijst hij naar de teamtactieken. "Ik zal zeker sterker terugkomen", besluit de Monegask strijdvaardig.

Dankzij zijn vijfde plaats in China heeft Leclerc tien WK-punten gescoord, wat zijn totaal op 36 stuks brengt. Teammaat Sebastian Vettel heeft één puntje meer. Leclerc bezet de vijfde plaats in de strijd om het kampioenschap, dat door Lewis Hamilton (68 punten) wordt aangevoerd.

Met medewerking van Aaron Deckers

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Belangrijkste nieuws over de GP van China RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen