Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Hamilton vreest dat Leclerc gelijk krijgt na opmerking over Verstappen

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft een onheilspellende waarschuwing afgegeven over de dominantie van Red Bull. Lewis Hamilton denkt dat die waarschuwing wel eens terecht kan zijn.

Leclerc Hamilton 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc denkt dat F1-teams een zware taak te wachten staat om de strijd aan te gaan met Red Bull voordat de nieuwe reglementen in 2026 worden geïntroduceerd. De Formule 1 zal vanaf dat jaar een nieuw tijdperk van motorreglementen inluiden met het oog op haar milieudoelstellingen en zal dan ook nieuwe fabrikanten verwelkomen met Audi en de terugkeer van Honda.

De huidige regels en reglementen zullen grotendeels hetzelfde blijven totdat de veranderingen van 2026 zijn doorgevoerd. Dit leidt dan weer tot zorgen over de mogelijke verlenging van de dominantie van Red Bull. Max Verstappen en Sergio Perez hebben dit seizoen alle races gewonnens, evenals de drie sprintraces die tot nu toe zijn verreden. De constructeurstitel kan Red Bull eigenlijk niet meer ontgaan.

Ferrari, Mercedes en Aston Martin hebben gezelschap gekregen van McLaren in de strijd om de tweede plek. Op de vraag of hij gelooft dat Ferrari het gat naar Red Bull kan overbruggen, vertelt Leclerc aan de media, waaronder RacingNews365: "Dat is waar we naartoe proberen te werken. Maar ze hebben een zeer grote marge en het zal moeilijk worden om ze in te halen voordat de reglementen veranderen."

Nog veel werk te doen

Over waarom het grote verschil met Red Bull zo'n moeilijke uitdaging vormt voor de achtervolgende teams, legt Leclerc uit: "Ik denk gewoon dat het anders is dan in het verleden. In de kwalificatie zitten we veel dichter bij elkaar. Normaal gesproken zien we dat een team zowel in de kwalificatie als in de race domineert, maar nu zijn de verschillen om de een of andere reden veel groter in de race dan in de kwalificatie."

"Daarom werken we allemaal aan onze racepace, want Red Bull ligt zo ver voor. We hebben veel werk te doen, we hebben een aantal verbeteringen in de komende races die ons kunnen helpen een stap voorwaarts te doen, maar ook met deze auto kunnen we een aantal onverwachte verrassingen hebben. De auto's zijn zo gevoelig dat een kleine verandering een grote invloed kan hebben en hopelijk kan dat de komende tijd ook zo zijn."

Hamilton reageert

Als Lewis Hamilton even later wordt geconfronteerd met de uitspraken, vreest hij met Leclerc mee. "Er komen geen regelwijzigingen aan. Ik hoop dat het niet zo is, maar feit is dat ze voor liggen op ons. Ze hebben de ontwikkeling voor de volgende auto al maanden eerder dan de rest opgestart en ze liggen honderden punten voor in het kampioenschap."

"Het is dan ook zeer, zeer plausibel dat Leclerc gelijk gaat hebben. We werken er hard aan, een stijgende lijn. Of het ons gaat lukken, dat zullen we volgend jaar zien. Ik hoop dat het lukt", aldus de zevenvoudig kampioen, die vermoedt dat Verstappen dit jaar wel eens alle resterende races kan gaan winnen."

"De kans is groot dat Max elke race gaat winnen, maar hopelijk kunnen we hem op een gegeven moment uitdagen. Of het dit weekend in Zandvoort is, of waar dan ook. Als er fouten worden gemaakt door Red Bull, hopen we te profiteren, maar tot op heden hebben zij nog geen fouten gemaakt. Dus ja, mogelijk winnen ze alles. Later dit jaar komen we hopelijk dichterbij."

Ook interessant:

Verstappen gaat het onmogelijke doen in Zandvoort

De nieuwste RN365 F1-podcast is er weer. Coronel, Dimmers en host Mosterdijk blikken uitgebreid vooruit op de GP van Nederland, de tweede seizoenshelft en meer. Gaat Max Verstappen het onmogelijke doen? Beluister de podcast hieronder.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

60 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in