Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc: "Opmars Ferrari niet aan ons te danken"

In de stand om het constructeurskampioenschap heeft Ferrari een achterstand van 49 punten op Red Bull. Een jaar geleden was het verschil na negen races liefst 223 punten. Het tekent de opmars van de Italiaanse renstal.

Leclerc Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc heeft nog maar eens benadrukt dat Ferrari dit seizoen het meest verbeterde team op de grid is en dat deze progressie volledig te danken is aan het team en niet aan hem en Carlos Sainz. 

Hoewel de meest recente race in Canada met het uitvallen van zowel Leclerc als Sainz een grote teleurstelling werd, kijkt het team terug op een zeer indrukwekkende start van het seizoen. Leclerc en Sainz hebben al een race gewonnen in 2024 en het team staat tweede in de strijd om het constructeurskampioenschap, met een achterstand van 49 punten op Red Bull. Op nagenoeg elk circuit streed Ferrari mee om de podiumplekken en werden steevast punten gepakt. 

Volgens Leclerc wordt hijzelf als coureur elk jaar beter, maar is de huidige opmars van Ferrari vooral te danken aan het team. "Ik denk dat je als coureur van seizoen tot seizoen altijd beter wordt. Als je echter kijkt naar de stap die we hebben gemaakt, dan is dat veel meer te danken aan het team en de auto, want als coureur kun je zo'n stap niet maken", zegt Leclerc tegen onder meer RacingNews365.

Ferrari's had in 2023 vooral problemen met het kiezen van de juiste strategie in races, de bandenslijtage en de fouten van de coureurs. Op al die vlakken heeft het team zich dit jaar verbeterd. Een belangrijke verbetering in de ogen van Leclerc is dat Ferrari's auto van 2024 makkelijker te besturen is, waardoor hij meer vertrouwen heeft. "Ik denk dat we de afgelopen zeven tot acht maanden de problemen met de auto snel en goed hebben aangepakt en daarom zijn wij het team dat zich in deze periode het meest heeft verbeterd", voegt Leclerc eraan toe.  

"We moeten ons dus op onszelf blijven richten, niet naar anderen kijken en blijven pushen om elk detail te optimaliseren. Maar het grootste verschil tussen vorig jaar en dit jaar is absoluut dat de auto veel beter bestuurbaar en sneller is en dat je als coureur gewoon voortdurend verbeteringen moet doorvoeren."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen