Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2019

Leclerc pakt poleposition in Italië na knotsgekke kwalificatie

Charles Leclerc wist een vreemde kwalificatie voor de Grand Prix van Italië als snelste af te sluiten. Max Verstappen kwalificeerde zich als allerlaatste voor de race van zondag door een motorprobleem.

Leclerc Italie 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Onder zonnige omstandigheden begonnen de coureurs aan de kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix. Daarbij probeerden de teams de 'slipstreamtreintjes' uit in het eerste deel van de kwalificatie. Daarin waren het de beide Ferrari's die op de medium band naar buiten gingen, daar waar de concurrentie op de zachte band reed.

Verrassend genoeg wisten de Renault zich voorin te nestelen, op de tweede en vijfde positie. Max Verstappen wachtte lang om naar buiten te gaan en had de pech dat hij zijn run af moest breken door een rode vlagsituatie, vanwege de stilgevallen auto van Sergio Perez.

Verstappen wist geen tijd neer te zetten, door een probleem met zijn Honda-motor in de snelle ronde. "No power", meldde de langzaam rijdende coureur over de boordradio, die geen tijd noteerde en zondag de race als allerlaatste start.

Afvallers in Q1: Grosjean, Perez, Russell, Kuvibca en Verstappen.

Het tweede deel van de kwalificatie bepaalde op welke banden de coureurs uit de top 10 hun race moeten starten. Daarbij kozen alle coureurs voor de zachte band, waarop het Charles Leclerc was die de snelste tijd noteerde. Opvallend was dat Daniel Ricciardo als vierde door wist te gaan naar het derde deel van de kwalificatie.

Afvallers: Giovinazzi, Magnussen, Kvyat, Norris en Gasly.

Uitslag Kwalificatie - Italië

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met de kleine onderlinge verschillen wachtte een spannende ontknoping tijdens Q3 in de strijd om de poleposition. Na de eerste run ging Leclerc aan de leiding maar beide Mercedessen gaven minder dan 0,05 seconde toe. Kimi Raikkonen zorgde echter voor de tweede rode vlag tijdens de kwalificatie door er voor de tweede maal dit weekend vanaf te vliegen in de Parabolica.

Het spel dat de laatste races gespeeld werd tijdens de langzame outlaps kreeg een bizar vervolg. Nagenoeg stapvoets reden de coureurs over het circuit, waardoor de tijd begon te dingen. Uiteindelijk kwamen bijna alle coureurs te laat over start-finish en mochten alleen Leclerc en Carlos Sainz nog een tweede vliegende ronde rijden. De Monegask wist zichzelf hierdoor verzekerd van de poleposition, voor Hamilton, Bottas, Vettel en Ricciardo.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Italië 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"