Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen op de bres voor Hulkenberg: "Als je hem straft moet je iedereen straffen"

De slotfase van de kwalificatie op Monza verliep chaotisch. Van de negen coureurs die op de baan waren, wisten er slechts twee aan hun vliegende ronde te beginnen. De coureurs reden zeer langzaam tijdens hun outlap en Nico Hulkenberg werd als aanstichter van de chaos gezien. Onterecht, aldus Max Verstappen.

Verstappen Hulkenberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zag de chaos in de slotfase van de kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix al aankomen. "Niemand wil als eerste aan zijn vliegende ronde beginnen, waardoor ze allemaal gaan wachten. Dit gebeurt nu eenmaal met deze auto's die zoveel downforce en drag hebben op de rechte stukken. Dan wil je binnen twee tot drie seconden van je voorganger zitten, omdat je dan gewoon drie tot vier tienden per ronde wint", legt Verstappen ten overstaan van RacingNews365 uit.

Leedvermaak had Verstappen allerminst: "Nee, ik heb niet gelachen, maar ik zag het wel aankomen. Uiteindelijk kon eigenlijk niemand een ronde rijden. Ik denk niet dat je er veel tegen kunt doen, omdat je altijd wel een reden verzint om langzaam te rijden."

"Ik denk dat maar weinig mensen begrijpen hoeveel tijdwinst een tow (slipstream, red.) je oplevert op de rechte stukken. Zelf zou ik daar ook voor zijn gegaan en ook niet als eerste de baan oprijden. Dit omdat je weet dat iedereen die achter je rijdt uiteindelijk sneller zal zijn."

"Iedereen denkt zo, maar ook een gegeven ogenblik vertelt je engineer dat je nu écht aan moet gaan. Uiteindelijk heeft niet iedereen dat gedaan", analyseert Verstappen.

Nico Hulkenberg moet zich melden bij de wedstrijdleiding. Hem wordt verweten dat hij onnodig de baan verliet tijdens zijn outlap, waar hij de eerste chicane bewust afsneed om maar niet voorop te moeten rijden. Verstappen hoopt dat de coureur niet bestraft wordt: "Als je Hulkenberg een straf geeft, dan moet je ze allemaal bestraffen. Ze gaan allemaal expres zo langzaam rijden."

Update: inmiddels is bekend dat Hulkenberg geen straf heeft ontvangen, maar wel een reprimande.

Met medewerking van Joe van Burik

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"