Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Leclerc doet oude tijden herleven: "Koos Interlagos altijd al op de PlayStation"

Hoewel Charles Leclerc pas voor de tweede keer in zijn carrière zal racen op het circuit van Interlagos, kent hij de baan al goed. In zijn jongere jaren racete hij veelvuldig digitaal op het Braziliaanse circuit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Aanstaande zondag zal Charles Leclerc voor de tweede keer in zijn Formule 1-loopbaan op de startgrid staan van de Grand Prix van Brazilië. Hoewel hij nog niet zo vaak heeft gereden op het Autodromo Jose Carlos Pace, is het wel een van zijn favoriete circuits.

"De baan is erg leuk om te rijden. Het circuit is kort, maar heeft toch veel verschillende bochtencombinaties en rechte stukken", vertelt Leclerc vooruitblikkend op de Braziliaanse Grand Prix. "Toen ik jonger was en achter mijn PlayStation kroop, koos ik telkens voor Interlagos. Ik heb de baan altijd al leuk gevonden."

Leclerc denkt bij het circuit in Sao Paulo niet alleen aan zijn tijd achter de spelcomputer, volgens de Ferrari-coureur zijn Interlagos en de bijbehorende Grand Prix voor altijd verbonden aan een Formule 1-legende. "Deze baan was de thuisbasis van Ayrton Senna, de coureur waar ik persoonlijk het meest naar heb opgekeken. Hij was zo getalenteerd, zo speciaal. Deze Grand Prix zal ons altijd aan zijn indrukwekkende carrière herinneren."

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Brazilië 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Brazilië en alle verrichtingen van Max Verstappen.

1 reactie