Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc reageert laconiek op harde crash: "Het gevoel is goed!"

Charles Leclerc kende een wisselvallige vrijdag, die vroeger dan gepland ten einde kwam toen hij hard in de muur belandde. De Ferrari-coureur haalt echter zijn schouders op.

Tijdens de tweede vrije training voorafgaand aan de Formule 1 GP van Mexico ging het mis voor Charles Leclerc. De coureur verloor de controle over zijn Ferrari-bolide bij het ingaan van bocht zeven en belandde zodoende achterstevoren in de muur bij bocht acht. De klap was aanzienlijk en de achterkant van de Ferrari-bolide was zwaar gehavend. Het Ferrari-personeel heeft een lange vrijdagnacht achter de rug om alle schade te repareren. Na afloop van de sessie haalt Leclerc echter zijn schouders op. "Ik verloor de achterkant aan het begin van mijn lange run, dus ik heb niet veel ronden kunnen rijden." "Dat was mijn fout. Ik ben er van overtuigd dat het geen invloed gaat hebben op de rest van ons weekend. We hadden iets geprobeerd met de auto aan het begin van VT2, maar ik vond het niet fijn, dus ik voelde me niet helemaal comfortabel in de auto. Ik weet wat ik op zaterdag moet doen, dus ik heb er vertrouwen in dat de performance er zal zijn", zo klinkt Leclerc laconiek.

Moet wel goed komen

Leclerc vreest niet voor een nieuwe gridstraf na zijn crash. Hij lacht. "Ik denk niet dat we er last van gaan hebben. We hebben na alle eerdere straffen dit seizoen al genoeg onderdelen tot onze beschikking! Dat moet dus wel goed komen", aldus de Ferrari-coureur, die relatief tevreden was over de meters die hij wel heeft kunnen rijden. "Het gevoel is goed, om eerlijk te zijn. In de eerste vrije training waren we erg ongelukkig. Ik had een lekke band zodra ik de pitbox uit reed, dus ik heb daardoor niet heel veel ronden kunnen rijden. Tijdens de paar ronden die ik wel heb gereden, was ik blij met de auto."

Viaplay
x
Exclusief Newey vindt feedback Verstappen cruciaal: "Daar heb ik geluk mee gehad"