Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc reageert laconiek op harde crash: "Het gevoel is goed!"

Charles Leclerc kende een wisselvallige vrijdag, die vroeger dan gepland ten einde kwam toen hij hard in de muur belandde. De Ferrari-coureur haalt echter zijn schouders op.

Leclerc Mexico crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de tweede vrije training voorafgaand aan de Formule 1 GP van Mexico ging het mis voor Charles Leclerc. De coureur verloor de controle over zijn Ferrari-bolide bij het ingaan van bocht zeven en belandde zodoende achterstevoren in de muur bij bocht acht.

De klap was aanzienlijk en de achterkant van de Ferrari-bolide was zwaar gehavend. Het Ferrari-personeel heeft een lange vrijdagnacht achter de rug om alle schade te repareren. Na afloop van de sessie haalt Leclerc echter zijn schouders op. "Ik verloor de achterkant aan het begin van mijn lange run, dus ik heb niet veel ronden kunnen rijden."

"Dat was mijn fout. Ik ben er van overtuigd dat het geen invloed gaat hebben op de rest van ons weekend. We hadden iets geprobeerd met de auto aan het begin van VT2, maar ik vond het niet fijn, dus ik voelde me niet helemaal comfortabel in de auto. Ik weet wat ik op zaterdag moet doen, dus ik heb er vertrouwen in dat de performance er zal zijn", zo klinkt Leclerc laconiek.

Moet wel goed komen

Leclerc vreest niet voor een nieuwe gridstraf na zijn crash. Hij lacht. "Ik denk niet dat we er last van gaan hebben. We hebben na alle eerdere straffen dit seizoen al genoeg onderdelen tot onze beschikking! Dat moet dus wel goed komen", aldus de Ferrari-coureur, die relatief tevreden was over de meters die hij wel heeft kunnen rijden.

"Het gevoel is goed, om eerlijk te zijn. In de eerste vrije training waren we erg ongelukkig. Ik had een lekke band zodra ik de pitbox uit reed, dus ik heb daardoor niet heel veel ronden kunnen rijden. Tijdens de paar ronden die ik wel heb gereden, was ik blij met de auto."

Ook interessant:

Red Bull ontvangt loodzware straf van de FIA

Red Bull heeft een loodzware straf gekregen van de FIA na het overschrijden van het budgetplafond in 2021. De titel van Max Verstappen is veilig, maar de sancties zijn zwaar voor het team.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct