Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc reageert op geruchten over mogelijke vervanger Binotto bij Ferrari

Ferrari zoekt een vervanger voor vertrekkend teambaas Mattia Binotto. Charles Leclerc zou het in ieder geval niet erg vinden als dat Frederic Vasseur is.

Nadat Ferrari in 2022 naast beide wereldtitels greep, komt er nu een einde aan de periode met Mattia Binotto als teambaas. De Italiaan zal de Scuderia verlaten om plaats te maken voor een nieuwe teambaas. Wie dat zal worden is nog niet bekend, maar in de paddock worden verschillende namen genoemd. Zo ook Frederic Vasseur, de huidige teambaas van Alfa Romeo. Het is nog afwachten wie de rol van Binotto over zal nemen, maar Leclerc heeft er in ieder geval geen problemen mee als het Vasseur wordt. "Ferrari is anders dan de andere teams, maar ik kan verder alleen vertellen over mijn eigen ervaringen met Fred", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "En die ervaringen zijn goed. Ik heb in de juniorenklassen al met hem gewerkt en hij geloofde in me. Onze band is altijd goed geweest, maar dat moet geen invloed hebben op de uiteindelijke keuzes. Hij is rechtdoorzee en heel eerlijk, iets wat ik waardeer van Fred. Of hij het nou wordt of niet, dat weet ik niet. Laten we hopen dat het in de komende maanden duidelijk wordt."

Leclerc kreeg telefoontje van Binotto

Leclerc openbaart dat Binotto zelf het nieuws deelde. "Mattia belde me om te zeggen dat hij er mee stopt en ik respecteer zijn keuze", aldus de nummer twee in het Formule 1-kampioenschap van 2022. "Ik kan hem alleen maar bedenken voor het feit dat hij in me geloofde sinds de start. Hij heeft me een erg lange contractverlenging gegeven." "Voordat hij teambaas werd, was hij al jarenlang actief binnen de Scuderia. Hij heeft bijgedragen aan de successen van het team in de afgelopen jaren en ik wens hem het beste. Wij moeten ons nu natuurlijk focussen op de toekomst en we moeten hiervoor de juiste keuzes maken als we de strijd met Red Bull aan willen gaan", aldus de Monegask.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'