Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Leclerc reageert op teamorders ten faveure van Verstappen: "Daar wil ik niet op vertrouwen"

Charles Leclerc denkt niet dat teamorders bij Ferrari, zoals afgelopen weekend bij Red Bull het geval was, nodig zullen zijn. Teamgenoot Carlos Sainz zal namelijk snel meedoen vooraan en bovendien wil de Monegask er niet afhankelijk van zijn.

Sainz Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Bij Red Bull zagen we afgelopen weekend volgens Charles Leclerc een 'duidelijk signaal'. Max Verstappen krijgt daar de voorkeur en er worden teamorders ingezet. Gevraagd of Ferrari dat misschien ook maar moet gaan doen, omdat Carlos Sainz al op grote achterstand staat, zegt Leclerc dat daar intern nog niet over is gediscussieerd.

"Ik weet het niet. Ik ben sowieso niet degene die dat soort beslissingen neemt. Misschien moet je dat aan Mattia vragen! Red Bull heeft het in ieder geval duidelijk gemaakt wat hun intenties zijn. Dat hebben ze al heel vroeg in het seizoen gedaan", zo doelt hij op het voordeel geven aan Verstappen. "Maar ik heb het er nog niet over gehad met mijn teambaas."

Leclerc wil niet vertrouwen op teamorders

Leclerc denkt daarnaast dat Sainz zich uiteindelijk wel vooraan het veld zal melden om zich te mengen in het gevecht met hem en Verstappen. Daarom lijken teamorders hem niet nodig. Bovendien wil Leclerc helemaal niet moeten vertrouwen op teamorders.

"Het is denk ik slechts een kwestie van tijd voordat Carlos zich comfortabeler voelt in de auto en aansluit bij ons. Maar ik weet het niet. Ik wil in ieder geval niet op teamorders vertrouwen. Ik wil mijn werk doen in de auto. We hebben al laten zien dat we races kunnen winnen als we sterk genoeg zijn. De kansen zijn er dus sowieso."

Leclerc vertrouwt op Sainz

Gevraagd wat momenteel dan het verschil maakt tussen Leclerc en zijn teamgenoot, zegt de Monegask geen idee te hebben. "Ik kan niet voor Carlos spreken, maar alleen voor mezelf. Dit jaar rijd ik met een balans die voor redelijk wat overstuur zorgt, maar daar ben ik wel comfortabel mee. Of Carlos het daar lastiger mee heeft, dat weet ik niet zeker."

"Ik maak me in ieder geval geen zorgen om de steun die Verstappen krijgt van Perez. Ik weet namelijk dat Carlos ook heel snel vooraan mee zal doen. Het is een sterke coureur, die het misschien wat lastiger heeft om zich aan te passen aan deze bolide, maar ik ben er zeker van dat hij er heel, heel snel zal staan. Het is verder ook aan mij om het goed te doen en Ferrari naar de top te brengen", aldus Leclerc.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

16 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez