Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Leclerc: "Sebastian en ik willen elkaar graag op de baan verslaan"

Charles Leclerc maakte afgelopen winter de overstap van Sauber (het huidige Alfa Romeo) naar Ferrari, waar hij naast Sebastian Vettel terecht kwam. Halverwege het seizoen doet de jonge Monegask het met een achterstand van 24 punten op zijn Duitse teamgenoot niet slecht. De samenwerking tussen de twee loopt volgens Leclerc prima.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Al na één seizoen in de koningsklasse van de autosport maakte Charles Leclerc afgelopen winter de overstap naar het grote Ferrari. Daar presteert hij tot nu toe wisselvallig en wisselt hij sterke races af met slordige Grand Prix-weekenden. Bij het Italiaanse team kwam hij terecht naast een teamgenoot van formaat. De Monegask moest de strijd namelijk aangaan met niemand minder dan viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Na een half seizoen leidt de Duitser de onderlinge Ferrari-strijd, maar met een achterstand van 24 punten loopt Leclerc niet ver achter. De relatie tussen de twee coureurs is bovendien prima, zo vertelt Leclerc tegenover onder andere RacingNews365.

"Tot nu toe is de relatie tussen mij en Sebastian goed, heel goed zelfs. Natuurlijk willen we elkaar maar al te graag op de baan verslaan, maar we hebben een goede middenweg kunnen vinden, waarin we goed samenwerken en zorgen dat de auto beter wordt. Niet alleen tussen ons is de sfeer prima; ook binnen de rest van het team is iedereen vrolijk, ondanks het feit dat Ferrari momenteel niet haar beste periode kent."

Op de vraag of Vettel de absolute nummer één binnen het team is, antwoordt de jonge Ferrari-coureur ontwijkend: "Ik ben niet de persoon om die vraag te beantwoorden. Het enige wat telt is dat ik op de baan mijn uiterste best doe", aldus Leclerc.

Met medewerking van Joe van Burik.

10 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’