Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc snapt niets van gebrek aan snelheid: "Dat is juist vreemd"

Charles Leclerc kende geen gelukkig weekend in China. In de race reed hij nog wel naar P4, maar een plek op het podium was geen moment binnen handbereik voor de Ferrari-rijder.

Leclerc China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc startte de GP van China van P6 en finishte als vierde. Prima gedaan, zou je zeggen. Maar strijden voor het podium lukte de Ferrari-coureur niet. Het hele weekend klaagde hij over een gebrek aan snelheid en ook tijdens de race vond hij niet de snelheid die hij nodig had om richting het podium te gaan.

"Ik vond die snelheid inderdaad niet en ik denk dat we het als team niet vonden. Zeker op de harde band. En dat is juist vreemd. Want de kracht van deze wagen is, sinds het begin van het jaar, dat hij heel solide is onder alle omstandigheden, op alle banden. Deze race was een uitschieter, want zodra we de harde band eronder deden, waren we een seconde langzamer. Dat is dus heel vreemd. We zullen het onderzoeken en kijken wat er mis ging", zegt Leclerc tegen de media waaronder RacingNews365.

Leclerc verwerpt de suggestie dat het aan de baan in Shanghai lag. "Het kan niet aan de lay-out liggen. Want een compound werkt niet op de ene lay-out en dan ga je op de andere op de harde en dan ben je zo langzaam. Dat is heel vreemd, zeker in vergelijking met McLaren. In het begin dacht ik echt dat we Lando zouden kunnen gaan vechten. Tot de safetycar was het bandenmanagement goed. Dit was zonde, we waren denk ik goed bezig totdat we op de harde band gingen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco