Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc tast in het duister na opmerkelijk probleem

Charles Leclerc kende een dramatisch einde van de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Een probleem weerhield hem van een snelle ronde en de Monegask snapt niet hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Leclerc FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl de auto's uit de pitstraat kwamen om de strijd voor sprintpole te voeren, stond Charles Leclerc plots stil. Een probleem met de Ferrari zorgde ervoor dat hij naar de zijkant moest om andere auto's te laten passeren. Leclerc slaagde erin zijn auto weer aan de praat te krijgen, maar kwam nét tijd tekort om een ronde te beginnen.

Als gevolg daarvan start hij de sprintrace van zaterdag vanaf de tiende plaats, met teamgenoot Carlos Sainz als vijfde. "Ik weet niet wat er is gebeurd", zegt Leclerc na de sessie. "Ik was in de pitstraat en toen schakelde de anti-stall ineens in. Het team zei dat we elkaar zouden spreken als ik terug was in de garage. Maar ik ging rechtstreeks van de auto naar jullie (de media red.), dus ik weet het niet."

Leclerc geeft wel toe dat hij er niet sterk genoeg uitzag in de strijd om pole, alvorens zijn probleem opspeelde in de pitstraat. "We waren niet supersterk, maar zeker beter dan P10. Het is een beetje teleurstellend. We zullen kijken wat er is gebeurd en proberen een goede sprintrace te rijden om terug te komen naar voren."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'