Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc weerlegt geruchten over motorproblemen bij Ferrari

Charles Leclerc zette na de race in Imola zijn vraagtekens bij de prestaties van Red Bull en McLaren wat betreft het gebruik van de energie. De Monegask reageert er nu opnieuw op.

Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc moest in Imola tevreden zijn met de derde plek, achter winnaar Max Verstappen en nummer twee Lando Norris. Toch deed hij na afloop een opvallende uitspraak. "We verloren alles op de rechte stukken en zowel Red Bull als McLaren doen iets raars met de energie." Daar gaan we naar kijken. Zodra we dat hebben opgelost, hebben we een goede kans om de hoogste trede van het podium weer te betreden", zo vertelde de Monegask.

Nu komt hij erop terug voorafgaand tegenover onder meer RacingNews365 voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco. Is er bijvoorbeeld een probleem voor Ferrari wat betreft de power unit? "Het is geen zorg. Al hebben we het duidelijk gezien, zoals tijdens de laatste race en in Saoedi-Arabië. Ik denk dat het meer gaat over de manier waarop we alles managen. Het is niet iets dat in steen gebeiteld staat en dat we niet kunnen veranderen op de korte termijn. We moeten er gewoon naar kijken, maar het is geen big deal", zo vervolgt Leclerc zijn verhaal.

"Maar het lijkt erop dat Red Bull en McLaren aan de positieve kant stonden in Imola. We hebben daar wat tijd laten liggen en we hebben er naar gekeken. Ik denk niet dat het hier zo'n verschil zal maken. We zitten nu in een hele andere situatie, maar het kan in de rest van het seizoen wel zo zijn. We hebben een goede analyse gemaakt van onze kant en ik weet zeker dat we daarvan zullen groeien", zo sluit Leclerc af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren