Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc zet Ferrari op scherp: "Twijfelde geen moment aan actie op Vettel"

Charles Leclerc, de nieuwkomer bij Ferrari, twijfelde er in Bahrein geen moment aan de aanval te openen op Sebastian Vettel. Hij heeft daarmee laten zien dat hij het interne teamduel niet schuwt.

Leclerc vettel Bahrein 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Nadat hij op zaterdag de poleposition voor de Grand Prix van Bahrein veroverde, was Ferrari-coureur Charles Leclerc de grote favoriet voor de overwinning. Toen hij echter bij de start gepasseerd werd door teamgenoot Sebastian Vettel was de grote vraag echter: hoe nu verder?

Leclerc gaf antwoord op die vraag met een loepzuivere inhaalactie, een actie waar hij geen moment over twijfelde: "Ik ging er gewoon voor. Ik ben overigens wel blij dat mijn eerste actie direct slaagde, zeker na mijn slechte start."

Natuurlijk heeft Leclerc wel even stilgestaan bij de mogelijke risico's van zo'n actie op zijn teamgenoot, zeker nadat de teamleiding daar beide rijders voor heeft gewaarschuwd: "Ferrari gaf aan dat het ons vrij staat om ieder ander aan te vallen, maar dat we naar elkaar toe extra voorzichtig moesten zijn. Dat is ook vrij logisch, want met zo'n actie is net iets meer gemoeid."

Tijdens de race liet de Monegask aan het team weten sneller te zijn dan Vettel, waarmee hij naar eigen niet wilde vragen of Vettel hem niet 'even' voorbij wilde laten gaan: "Nee, ik vond gewoon dat het team dat moest weten. Het team gaf ook aan dat ik het nog twee ronden aan moest kijken, maar bij het volgende rechte stuk zag ik een kans en ging ik ervoor."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur