Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Lofzang voor Perez vanuit Red Bull: "Dat is een van zijn echte krachten"

Christian Horner zag niet alleen Max Verstappen schitteren in Brazilië tijdens de sprintrace, maar ook Sergio Perez liet zich van zijn beste kant zien volgens de teambaas.

Verstappen Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met een eerste en derde plek kan Red Bull tevreden terugkijken op de sprintrace in Brazilië. Max Verstappen spreidde een mooi staaltje bandenmanagement tentoon. "Vrijwel iedereen startte op de zachte banden, terwijl het hoe dan ook een lange stint zou gaan worden op die band!", vertelt teambaas Christian Horner na afloop aan onder meer RacingNews365.

"Het draaide erom dat de banden gemanaged zouden worden en dat de klus geklaard werd. Max heeft dat heel goed gedaan. Je zag dat hij niet te veel van de banden vroeg in het begin van de race, zodat hij aan het einde nog wat over had", aldus de tevreden Red Bull-voorman.

Weerbaarheid Perez

Vooral Perez wordt door de teambaas overladen met complimenten. Na een lastige periode lijkt hij dit weekend eindelijk weer de snelheid te pakken te hebben, al kwam hij in de sprintrace 13 seconden tekort op winnaar Verstappen.

"Het was een mooi gat naar de rest. We hebben onze lessen na vorig jaar geleerd en toegepast in de sprintrace. Zowel Max als Checo heeft het goed gedaan. Laatstgenoemde herstelde zich goed, ging voorbij aan de twee Mercedessen, had een goede pace, dus het was een goede race van hem."

"Tegen Checo hebben we gezegd: 'Je moet het hoofdstuk Mexico afsluiten, dat kan je niet meer veranderen. Neem de positieve dingen mee en pas die toe tijdens het volgende raceweekend'. Dat heeft hij gedaan. Dat is een van zijn echte krachten, je denkt dat hij bij de pakken neerzit, maar hij raapt zichzelf op en toont die weerbaarheid. Dat heeft hij deze zaterdag laten zien."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

23 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes