Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

"Lorenzo komt er als vijfvoudig kampioen echt wel weer bovenop"

Jorge Lorenzo heeft het dit jaar zeer lastig bij het HRC Honda-team. Zijn prestaties staan in schril contrast met die van teamgenoot en zevenvoudig wereldkampioen Marc Marquez, die hard op weg is naar zijn achtste wereldtitel. Lorenzo liet zich onlangs ontvallen dat hij simpelweg het goede gevoel mist met de Honda-machine.

Zeelenberg Lorenzo Yamaha oude foto
Interview
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

In het verleden werkte Wilco Zeelenberg jarenlang succesvol samen met Lorenzo bij het team van Yamaha. Tegenwoordig is hij actief als teambaas van het opvallend goed presterende Petronas Yamaha-team. Toch heeft de Nederlander nog altijd oog voor zijn voormalig pupil. "Zeker in zijn eerste jaren bij Yamaha moest Jorge nog wat bijleren, aangezien hij jong was en daardoor te graag wilde. Hij leerde echter snel en werd daardoor ook drie keer MotoGP-wereldkampioen met Yamaha", aldus Zeelenberg in een interview met RacingNews365.

"De Honda-motor is geen eenvoudige machine om te besturen, je ziet namelijk ook dat niet alle Honda-rijders heel snel zijn. Dat is Marquez wel, die heeft echt het juiste gevoel met de motor en de machine past dan ook perfect bij zijn rijstijl. Marc is onwijs goed in het aanremmen van een bocht. Daar maakt hij écht het verschil ten opzichte van de rest. Hij remt simpelweg veel later."

"Een rijstijl kun je niet zomaar veranderen, maar op elke machine moet je weer anders rijden. Alle motoren zijn in de basis ongeveer even snel, maar je moet ze totaal verschillend besturen en daar ligt de moeilijkheid voor Jorge op dit moment. Hij wil gebruik maken van zijn eigen rijstijl uit zijn Yamaha-jaren, maar zo valt de Honda niet te besturen. Hij en de machine zullen dus nog écht naar elkaar toe moeten groeien."

Overigens heeft Zeelenberg geen enkele twijfel over de 'terugkeer' van Lorenzo. "Kijk, jongens als Lorenzo zijn niet voor niks meervoudig wereldkampioen geworden. Op weg naar titels krijgt iedereen te maken met tegenslagen. Die jongens zetten die verliezen echter om in winst en daarom weet ik ook zeker dat hij ook bij Honda er weer bovenop komt."

Rossi Gibernau 2005 Jerez

De vijf 'Bad Boys' in de MotoGP-paddock

RacingNews365 is aanwezig bij de Grand Prix van San Marino en zette de vijf 'Bad Boys' in de paddock op een rijtje.

Bekijk het album

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen